Dame, budite aktivne: Stručnjaci otkrili sa kojim PROBLEMOM se možete suočiti ako ne vodite ljubav ČESTO

Ovaj problem može biti izuzetno bolan

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Vadym Drobot / Alamy / Alamy / Profimedia

Često vođenje ljubavi ima pozitivan uticaj kako na psihičko stanje pojedinca, tako i na njegovo celokupno zdravlje.

Australijski stručnjak za sekusalne odnose Nađa Bokodi savetuje ženama da redovno vode ljubav jer u suprotnom, mogu da se suoče sa nizom problema, od kojih jedan može da bude i bolan.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naime, ona upozorava žene da, ukoliko dugo apstiniraju od odnosa, mogu da se suoče sa potencijalno bolnim stanjem – vazokonstrikcijom, odnosno sužavanjem krvnih sudova u zidovima vagine.

Bokodi ističe da mnoge žene ovaj neprijatni osećaj mešaju sa menstrualnim grčevima.

Foto: Shutterstock

– Otečene genitalije nisu jedina nuspojava apstiniranja od seksualnih odnosa. Druga apstinencija može imati uticaj i na mentalno stanje, imuni sistem i libido – objašnjava ona.

Stručnjak ističe da nije novost da stres može da dovede do gubitka interesovanja za odnose, ali da nasuprot tome, manjak odnosa povećava nivo hormona stresa, zbog čega smo napetiji.

– Ljudi koji redovno imaju seks i doživljavaju orgazam manje su skloni prehladama i gripu, sudeći prema istraživanju koje je pokazalo da parovi koji vode ljubav najmanje jednom nedeljno imaju viši nivo imunoglobulina – poručila je Bokodi.

Foto: David Špidlen / Bod zlomu / Profimedia

Dakle, očigledno je da duži vremenski period izostanka seksualne aktivnosti može da ima neke posledice, pa stručnjak za odnose savetuje da to sprečite tako što ćete biti aktivniji po tom pitanju ili se više “posvetiti sebi”, ako nemate partnera.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, ekspresvesti.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar