FENG ŠUI pravila: Bela boja u kući donosi blagostanje i mir, ali samo ako je upotrebite na OVAJ način

Poželjno je da u kući imate bele ramove za slike

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock, ilustracija

Feng Šui nalaže da se pri uređenju kuće ili stana moraju poštovati određena pravila, ako želimo blagostanje i mir.

Jedno od tih pravila odnosi se i na belu boju zidova.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U feng šuiju boje u kući možemo da iskoristimo kako bismo uticali na to da u našem domu uvek vlada pozitivna energija.

Bela boja je među prvim bojama koje podilaze pravilima feng šuija jer ona vizuelno proširuje prostor i daje mu vedrinu. Možete je iskoristiti kao boju zidova u prostorijama, ali i kao boju određenih dekorativnih predmeta koji će se nalaziti na vidljivim mestima u prostorijama i time krasiti prostor.

Foto: Astronaut Images / Caia Image / Profimedia

Kuhinja je odlično mesto za korišćenje bele boje. Možete da odaberete bele kuhinjske elemente, radne površine, pločice i slično. Druga prostorija koja nudi mogućnosti za korišćenje bele boje, jeste kupatilo. Kupatilo je inače povezano sa ritualom čišćenja i “pročišćavanja” prema feng šuiju, a belo se odlično slaže sa tim osećajem.

Verovatno ste primetili da u mnogim kupatilima dominiraju elementi u beloj boji, kao i da su mnoga kupatila u kompletu bele boje.

Foto: Astronaut Images / Caia Image / Profimedia

Jedan od predmeta koji ukrašava domove, a koji igra značajnu ulogu u feng šuiju, jesu ramovi za slike. To je način da dodate lični stil svakoj prostoriji u kući. Slike su jedan od najučestalijih dekoracija u domovima, a kada su ramovi u beloj boji, to dodatno doprinosi harmoniji i stvaranju dobre energije u domu.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, stil.kurir.rs

Komentari (1)

  1. Bela i neutralne nijanse za sve velike površine, i mnogo svetla, što prirodnog što veštačkog, da či može da teče neometano. Imala sam problem u predsoblju. Mnogo vrata, bez dnevnog svetla, mračno i sumorno. Rešila sam ga velikim ogledalom i odličnom xenonlight plafonjerom koju nikad ne gasim, i sad je konačno sve u redu.

    Odgovori

Ostavite komentar