Čović progovorio o PAKLU koji je prošao: “Izgubio sam 37 kilograma, kako mi je suđeno tako će i biti”

Čović ističe da se i dalje ne oseća dobro i napominje da ono sa čime se susrećemo nije za igru

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Danilo Krša

Političar i predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović prošao je kroz pakao korone, koju je dobio još u januaru ove godine.

Borio se sa raznim zdravstvenim problemima, a izgubio je čak 37 kilograma. Kaže da se i dalje ne oseća dobro i napominje da ono sa čime se susrećemo nije za igru. Čović je svoje iskustvo sa opakim koronavirusom podelio sa gledaocima na TV Prva.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

IMAO KORONU U JANUARU

– Ja sam od 17. januara, pa negde do kraja januara imao koronu, bar tako kažu PCR testovi. Prvi negativan je bio 28. januara, drugi 30. januara, pa treći 2. februara – rekao je on. Naveo je da se i dalje ne oseća dobro.

– Ne osećam se dobro. Neverovatno je da je na neki način ceo imunološki sistem pogodila korona. Nisam imao te respiratorne probleme. Krenulo je od srca, pa na jetru, pa preko jetre na bubrege, odatle mi je otišlo na uši, pa na oči i na kraju je igra sa prostatom – naveo je on.

PUNO ALARMANTNIH STVARI

Kazao je i da je u februaru, martu i aprilu imao otežanu koncentraciju.

– I stalne igre pritiska. U jednom trenutku sam primetio da mi ni kosa ne raste onako kako mi je rasla. Tako da ima jako puno stvari koje su alarmantne. Mislim da to sve govori, a ja mogu da kažem na svom ličnom primeru, da ono sa čime se sad susrećemo nije za igru, nije za nekakva razmišljanja. Ono što nam je ponuda to je da se vakcinišemo… Zlo postoji i treba se odbraniti od tog zla – ispričao je Čović. On je kazao da je za obaveznu vakcinaciju i dodao da mu nisu jasni pojedini doktori koji neće da se vakcinišu.

– To je kao da sveštenik ne veruje u Boga, na neki sličan princip – naveo je on. Na pitanje koliko je kilograma izgubio Čović je otkrio:

– Izgubio sam negde 36-37 kilograma, od toga sam oko 20 kilograma morao da izgubim, jer prethodni način mog života nije bio usmeren ka mom zdravlju, jednostavno sam i sebe i zdravlje zapostavio – rekao je predsednik KK Crvena zvezda.

O KANDIDATURI

On je kazao i da će od njegovog zdravstvenog stanja zavisiti to da li će se ponovo kandidovati za predsednika KK Crvena zvezda.

– Još u februaru sam rekao da će odluku o tome doneti moje zdravstveno stanje, a to znači dogovor sa doktorima. Nisam još uvek u onoj pravoj formi koju mislim da bi trebalo da imam za tako odgovoran posao kakav je voditi Košarkaški klub Crvena zvezda. Nisam neodgovoran čovek da pričom i pričama samo pokušavam nešto da radim, to mora da bude konkretan posao iza koga moraju da stoje rezultati, kao i u svim ostalim poslovima kojima sam se bavio – naveo je on i dodao da će odluku doneti sredinom septembra.

Na kraju gostovanja na TV Prva kazao je, govoreći o zdravstvenom stanju, da pokušava da bude maksimalno pozitivan.

– Navikao sam da budem funkcionalan po 20 sati dnevno, sada ne mogu ni polovinu tog vremena. Kako mi je suđeno, tako će mi biti – rekao je Čović.

Piše: EKIPA OBJEKTIVA

OVU I MNOGE DRUGE AKTUELNOSTI PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 30. AVGUST

BONUS VIDEO:

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar