Ovo leto neće odneti titulu NAJTOPLIJEG: Meteorolog otkrio kakve TEMPERATURE možemo očekivati

Sutra će samo jutro biti sveže i ponegde maglovito

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: E-stock/Dušan Milenković

Ovo leto ipak neće ući u istoriju i poneti titulu najtoplijeg, jer je hladno vreme na kraju avgusta, kao i ono koje nam tek sledi, pokvarilo taj “prosek”.

Ako je nešto sigurno, to je da su vreli dani uveliko iza nas i da nam jesen, sudeći po prognozi, već sada kuca na vrata. Ipak, “smrzavanje” koje smo imali za vikend, neće se ponoviti u nedelji koja sledi. Ona će biti prijatna, niti hladna, niti suviše topla, a i sa vrlo malo kiše, kažu meteorolozi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Sledeće nedelje sledi razvedravanje. Uglavnom nas očekuje sunčano vreme, sa temperaturom oko prosečnih vrednosti, od 22 do 27 stepeni. U jednom ili dva dana ove nedelje biće sitne kiše, i to samo ponegde, tako da ćemo u sedmici pred nama imati i relativno suvo vreme – kaže za Telegraf.rs meteorolog Nedeljko Todorović.

Sutra će samo jutro biti sveže i ponegde maglovito. Tokom dana će biti pretežno sunčano i toplije, ali i dalje sa nižim temperaturama od proseka za ovo doba godine, najavljuje meteorolog Đorđe Đurić.

– Maksimalna temperatura kretaće se od 22 do 26 stepeni, u Beogradu do 24 stepena.U utorak će jutro biti vedro i veoma sveže, a tokom dana opet sunčano i umereno toplo. U sredu sledi prolazno naoblačenje i manje osveženje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz pojačan severozapadni vetar i uz priliv svežije vazdušne mase sa severa. U četvrtak nas očekuje smena sunčanih i oblačnih intervala, uz temperature od 20 do 25 stepeni – navodi Đurić.

Kako on prognozira, prosečne jutarnje temperature za sam kraj avgusta i početak septembra u Srbiji su od 12 do 16 stepeni, a maksimalne dnevne od 25 do 29 stepeni.

– Dakle, vreme ovih dana nas podseća da smo na korak do jeseni, ali to ne znači da lepih i prijatnih dana sa umerenim letnjim temperaturama neće biti tokom septembra, koji se u proseku odlikuje veoma ugodnim i prijatnim vremenom. Ono što je zasigurno je da su vreli i toplotni talasi sada već uveliko iza nas. Zahlađenje i pravo jesenje vreme na samom kraju klimatološkog leta, usloviće da ovo i više nego vrelo leto ne bude među najtoplijim, ali svakako će zauzeti visoko mesto među veoma toplim letima – zaključuje Đurić.

Na pitanje da li u septembru možemo očekivati produženo leto, njegov kolega Todorović siguran je da ne možemo.

– Biće toplijih dana, ali ne sa tako visokim temperaturama – kaže on.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar