Ubistvo kao u FILMOVIMA: Ambasadora SPALILI u kolima, supruga nagovorila ljubavnika da ga eliminiše

Misterija je konačno razrešena

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/youtube

Žena nekadašnjeg ambasadora Grčke u Brazilu, koji je 2016. godine pronađen mrtav, osuđena je na 31 godinu zatvora zbog planiranja ubistva svog supruga.

Ugljenisani ostaci Kiriakosa Amiridisa pronađeni su u prtljažniku izgorelog automobila u Rio de Žaneiru.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Njegova supruga Frankoizi đe Soza Olivera (Francoise de Souza Oliveira) imala je aferu sa oficirom vojne policije Seržom Gomezom.

Gomez je kasnije priznao da je ubio ambasadora po nalogu svoje ljubavnice, i osuđen je na 22 godine zatvora.

Na kraju trodnevnog suđenja, sudija je njihov zločin opisao kao “bestijalni”.

Drugi čovek, Eduardo Moreira Tedeši đi Melo (Eduardo Moreira Tedeschi di Melo), Gomezov rođak, oslobođen je optužbe za ubistvo, ali je već odslužio godinu dana zatvora zbog pomaganja u sakrivanju tela grčkog ambasadora Amiridisa.

Amiridis (59) je bio konzul u Rio de Ženairu od 2001-2004, a vratio se u Brazil kao ambasador godine kada je ubijen. Oženio se Frankozom 2004. godine i par ima ćerku.

Pre svoje smrti, Amiridis je otputovao iz glavnog grada Brazilije u grad Nova Iguacu, severno od Rija, da provede božićne praznike sa svojom ženom i njenim roditeljima.

Žena ga je prvo prijavila kao nestalog, rekavši policiji da je napustio njihov stan bez objašnjenja i odvezao se iznajmljenim automobilom. Izgoreli automobil je pronađen sledećeg dana ispod nadvožnjaka, sa telom ambasadora unutra.

Istražitelji su pronašli mrlje krvi na sofi u stanu u kojem je par boravio, a veruje se da je tamo ubijen pre nego što mu je telo odneto.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: BBC

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar