Otišli turisti, ostala korona: Crnu Goru stavili na “CRVENU LISTU”, gosti masovno napuštaju hotele

U Crnoj Gori u poslednja 24 časa registrovano 556 novih slučajeva korona virusa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Photo: Shutterstock

Velika Britanija stavila je Crnu Goru na “crvenu listu”, zbog čega su strani turisti već počeli da napuštaju ovu zemlju.

Gosti iz desetak soba u hotelima kompanije Montenegrostars u Budvi prekinuli su odmor i vratili se kući ranije, kaže za Pobjedu suvlasnik ove hotelske grupe Žarko Radulović.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Vest za Englesku još nije rasprostranjena u punom kapacitetu, ali su njihovi državljani već počeli da napuštaju Crnu Goru. Gostima koji su otišli vratili smo novac za dane koje nisu iskoristili. Ono što brine jeste da su rezervacije iz ove zemlje i Belgije za septembar već otkazane, a počelo je otkazivanje i iz regiona, što može da znači da će u narednih deset dana sezona biti završena – smatra Radulović, koji nije optimističan kada je reč o postsezoni.

Direktor kompanije Light house Jovan Vukalović u okviru koje posluje istoimeni hotel u Herceg Novom i dalje se nada poseti tokom septembra. Popunjenost tokom sezone je bila iznad svih očekivanja i skoro na nivou 2019. godine, a u nekim segmentima poslovanja čak je i premašeno. Ipak, nije siguran da može da računa na uspešnu postsezonu, prenosi B92.

– Ukoliko situacija sa koronom bude stabilna, postsezona će biti sasvim solidna. Neće biti na nivou ranijih godina, ali smo, s obzirom na sve, ipak zadovoljni dosadašnjim najavama. Međutim, trenutna epidemiološka situacija nam baš i ne uliva nadu da ćemo uspjeti da realizujemo sve dogovorene aranžmane u ovom periodu – kaže Vukalović.

I iz Turističke organizacije Bar teško mogu prognozirati šta će se dešavati u narednom periodu.

– Umnogome će zavisiti od mera koje će biti na snazi. Određene najave postoje, međutim, kao i za glavnu sezonu karakteristične će biti ‘last minute’ rezervacije. Goste uglavnom možemo očekivati iz zemalja okruženja, pre svega seniore koji imaju slobodnog vremena, ali i iz razloga jer ih je značajan broj vakcinisan i može se kretati bez ‘straha’ od koronavirusa – kaže direktor TO Bar Emil Kukalj.

Inače, od 1. septembra turisti više neće imati mogućnost besplatnog testiranja koje im je ranije bilo obezbeđeno, u slučaju da njihove matične zemlje to traže nakon boravka u Crnoj Gori. Ovu odluku donela su ministarstva zdravlja i ekonomskog razvoja uz saglasnost Vlade.

U Crnoj Gori je u poslednja 24 časa registrovano 556 slučajeva virusa korona i prijavljena četiri smrtna slučaja od posledica kovida 19, podaci su Instituta za javno zdravlje.

U ovom periodu analizirana su 3.973 uzorka, a oboleli su starosne dobi od 60 do 80 godina. U protekla 24 časa oporavilo se 449 lica i u Crnoj Gori sada je aktivno 8.126 slučajeva infekcije.

Od posledica kovida 19 do sada je preminulo 1.716 lica, dok su ukupno registrovana 114.364 slučaja infekcije.

BONUS VIDEO:



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar