Stanojević uspeo da prikrije nedostatke Partizana dobrom taktikom: Ko treba crno-belima za bolji tim?

Ne štima sve kako treba u ekipi, koja bi morala da pretrpi remont, makar u odbrani

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Fudbaleri Partizana ostvarili su prvi ovosezonski cilj – plasman u grupnu fazu Lige konferencija.

Ipak, opšti je utisak da je taj uspeh napravljen samo i isključivo na osnovu taktičkog znanja Aleksandra Stanojevića, koji je shvatio šta njegov tim zna, a šta ne.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nema tu mnogo lepote u igri, a i zašto bi bilo, kada rezultati jesu dosta bolji nego što je bio slučaj u većini prethodnih sezona.

Dolazimo do ključnog problema: Partizan nema kvalitetne bekove, i čini se da samo jer je Stanojević dobro postavio defanzivu, individualni nedostaci se ne primećuju toliko.

Foto: FK Partizan

Svi koji su pratili crno-bele mogli su da se uvere u ponekada i amaterske intervencije Aleksandra Miljkovića i Slobodana Uroševića, a da ne grešimo dušu, postojale su i njihove dobre sentence u igri. Međutim, manje je dobrih nego loših stvari.

Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto

Zbog toga ostaje nejasno zašto uprava beogradskog kluba ne reaguje i ne dovede treneru pojačanja na tim pozicijama ili je jednostavno strateg crno-belih zadovoljan time što ima.

Navijači? Oni svakako nisu. Otkako se publika vratila na stadion u Humskoj 1, često mogu da se čuju kritike najčešće na račun upravo pomenute dvojice igrača. Bolje ne prolaze ni alternative, Ivan Obradović koji je bleda senka nekadašnjeg velikog talenta, kao i Marko Živković, koji nema potreban kvalitet za Partizan.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Govori se o aktivnostima na tržištu na kraju prelaznog roka, gde bi crno-beli mogli da dobiju pojačanje, ali u napadu, po želji Aleksandra Stanojevića.

Liga konferencija i domaća takmičenja možda neće napraviti veliki problem Partizanu s ovakvim igračima, ali ako hoće neki iskorak u narednoj sezoni, čini se da će ekipa morati na remont. Makar u odbrani.

Bonus video:Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar