Koža vam je, uprkosi brojnim tretmanima, i dalje SUVA? Ove navike dovode do njene DEHIDRATACIJE

Glavni razlog leži u činjenici da praktikujete određene aktivnosti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Kožu redovno izlažete brojnim tretmanima?

Međutim, vaša koža je, i pored njih, još uvek suva.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

A i svrbi vas.

Da li ste razmišljali zbog čega je to tako?

Glavni ralog leži u činjenici da praktikujete neke aktivnosti koje dovode do dehidratacije kože. Prema stručnjacima, ovo su loše navike zbog kojih vaša koža pati:

Gubitak minerala
Preveliki unos vode – Možda vam se čini paradoksalnim, ali lek za suvu kožu nije preterana konzumacija vode. Mada je redovna hidratacija ključna za zdravlje vašeg tela, često ispijanje vode može da dovede do toga da organizam izgubi neophodne minerale za njegovo pravilno funkcionisanje, što za posledicu može da ima sušenje kože.

Foto: Shutterstock, ilustracija

Predugo tuširanje – Tuširanje posle napornog dana jeste odličan način da se opustite, ali nije preporučljivo predugo biti pod tušem, posebno ako vam je stalo da imate glatku kožu. Naime, topla voda uklanja prirodnu vlagu i masti sa vaše kože, koje joj pomažu da ne bude suva. Iz tog razloga, stručnjaci preporučuju tuširanje mlakom ili prohladnom vodom, uz korišćenje blagih sapuna koji neće ukloniti zaštitni sloj vaše kože.

Bolji efekti
Nanošenje hidratantne kreme u pogrešno vreme – Stavljanje hidratantne kreme na kožu u pravo vreme će vam omogućiti da imate najveće koristi od nje. Većina žena je nanosi na lice nakon umivanja i brisanja lica peškirom. To je pogrešno. Efekti od kreme će biti bolji ako je nanesete na lice, ali i druge delove tela, dok je koža još vlažna.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Avaz.ba

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar