Sraman PRITISAK: Skandalozni plakati u Hrvatskoj, ovako zastrašuju ljude iz srpskih zajednica (FOTO)

Ideja da svi Srbi budu Hrvati, makar i pravoslavni, nije originalna i nova

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/facebook

Poslanica SDSS u hrvatskom Saboru Dragana Jeckov izjavila je danas da je plakat kojim se pozivaju Srbi da se izjasne kao Hrvati i pripadnici Hrvatske pravoslavne crkve sraman i da ima samo jedan cilj, a to je zastrašivanje i pritisak na pripadnike srpske zajednice uoči popisa stanovništva.

– U Rijeci je osvanuo ogroman plakat nepostojećeg i neregistrovanog udruženja kojim se pozivaju Srbi da se izjasne kao Hrvati i pripadnici nepriznate fantomske Hrvatske pravoslavne crkve. To je jedan od načina zastrašivanja i pritisaka na ionako osetljivu srpsku zajednicu u Hrvatskoj, tipičan pokušaj asimilacije – rekla je Jeckov.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Pojava ovakvih ideja, sada neposredno pred popis stanovništva, ima za cilj zastrašivanje i pritisak na pripadnike srpske zajednice, jer je većina manjinskih prava određena upravo brojem pripadnika. Zato je jasno da postoje oni koji žele da Srba i pripadnika Srpske pravoslavne crkve bude što manje – poručila je Jeckov.

Portal Index navodi da na ogromnom plakatu postavljenom u kvartu Mlaka u Rijeci ispod naslova “Popis stanovništva 2021.” stoje tri navoda: Hrvat, pravoslavac, Hrvatska pravoslavna crkva. Ispod svakog navoda stoji kvačica, dok u desnom uglu na plakatu piše “Udruženje hrvatskih pravoslavnih branitelja”.

Jeckov je najavila da će tražiti istragu kojom bi se utvrdlo ko je platio takav plakat, a s obzirom da je reč o neregistrovanom i nepostojećem udruženju.

BONUS VIDEO:



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar