5 najboljih biljaka za prečišćavanje vazduha u prostorijama

Kućne biljke poput Dracene ili Fikus Bendžamina mogu značajno da vam povećaju kvalitet života

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com

Kada više vremena provodimo u zatvorenom prostoru više se izlažemo raznim toksinima i zračenjima koji i u manjim količinama izazivaju zdravstvene teškoće. Evo nekih od poznatih kućnih biljaka, za koje stručnjaci tvrde da mogu uspešno ukloniti mnoge toksine iz vazduha:

Aloe Vera

Foto/Pixabay.com

Ova biljka pored blagotvornih dejstava koje ima za našu kožu, savršeno ubija razne štetne materije iz vazduha, uključujući i zračenja televizora i računara.

Dracena

Reč je o tropskoj biljci  koja filtrira mnoge unutrašnje toksine, kao i formaldehid. Takođe je čest gost naših domova, ali ne treba je izlagati direktnoj svetlosti ili hladnoći.

Bršljan

Foto/Pixabay

Brušljan je puzavica koja se često sreće u dvorištima, ali može se uzgajati i kao sobna biljka. Čini lepu dekoraciju, a i lekovit je, dom čisti od svih štetnih i otrovnih čestica u vazduhu.

Fikus bendžamin

Foto/Pixabay.com

Bendžamin je šampioni  kada je u pitanju prečišćavanje vazduha. Imaju prirodnu sposobnost da filtriraju zagađivače iz vazduha, uključujući benzen i formaldehid.

Kišobran drvo

Biljka idealna za prostorije u kojima se puši. Odlično apsorbuje i neutrališe nikotin i katran, koji se nalaze u duvanskom dimu.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar