SKANDALOZNA izjava Krivokapića: Uporedio Veljovićev poziv na rušenje države sa rečima Leposavića

Saopštio danas da će kao građanin podneti krivičnu prijavu protiv Mila Đukanovića i bivšeg šefa policije Veselina Veljovića

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: E-stock/Petar Jovanovic, Youtube/Printscreen

Premijer Zdravko Krivokapić uporedio je poziv na otpor i rušenje ustavnog poretka savetnika predsednika Crne Gore Veselina Veljovića sa izjavom bivšeg ministra pravde Vladimira Leposavića o Srebrenici.

On je saopštio da između Veljovićevog autorskog teksta u Pobjedi i Leposavićevog odgovora na poslaničko pitanje u Skupštini nema nikakve razlike.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Veljović je nedavno u autorskom tekstu napisao da je “sveta dužnost i obaveza” svakog pripadnika sektora bezbednosti da odbije svako neustavno i nezakonito naređenje, ali i da je dužnost svih građana da u prvim danima septembra budu zajedno na Cetinju, nakon čega je saslušan u Višem državnom tužilaštvu.

– Takvi nastupi su u prethodnom vremenskom periodu završavali vrlo drastičnim elementima i brzim reakcijama tužilaštva. On je iskazao nešto što u svakom slučaju ne bi trebalo da radi neko ko je javni funkconer, a on jeste javni funkcioner. To bi po analogiji značilo da ja nisam trebalo da krenem u proces razrešenja ministra Leposavića. Nema nikakve razlike. Ovo je pozivanje na otpor i znate kako je to zakonom definisano. Samo očekujem da će tužilaštvo da radi svoj posao, kao što ga je radilo u prethodnom vremenskom periodu protiv neistomišljenika – kazao je danas Krivokapić tokom radne posete Nikšiću.

Krivokapić je saopštio danas da će kao građanin podneti krivičnu prijavu protiv savetnika crnogorskog predsednika Mila Đukanovića i bivšeg šefa policije Veselina Veljovića.

Zbog toga je saslušan u Višem državnom tužilaštvu, a nakon ocena iz vrha vlasti da aktuelni savetnik predsednika države Mila Đukanovića poziva na pobunu bezbednosnih snaga i priziva nemire…

– Upravo zbog toga što niko nije podneo krivičnu prijavu, odlučio sam da to uradim kao građanin. Mislim da je to građanska obaveza svih nas. Ako imate problem sa premijerom da je nešto ogrešio sa zakonom, krivična prijava. Zašto ne? To je mera koja mora da iskaže našu brigu i zainteresovanost da svi želimo pravdu. I zato Crna Gora vapi za promenom u pravosuđu jer je to ostala jedina zarobljena institucija, bez obzira kako doživljamo druge – poručio je predsednik Vlade.

Tužilaštvo je, prema njegovim rečima, tačka odakle sve kreće i zbog toga treba da se desi promena formiranjem Tužilačkog saveta i izborom “kompetentnog, uglednog i dokazanog čoveka koji može da to iznese”, a ne politički podobnog.

– Ako nam se to ne desi brojne krivične prijave protiv ovog istog gospodina (Veljovića) nisu nikada aktivirane. Morao sam da kao građanin dajem izjavu zbog izjave koju sam dao, a to ne važi za druge. Ako to važi za mene, mora da važi za sve. Zašto sada tužilaštvo ne radi na isti način. Svi moramo da radimo svoj posao odgovorno, profesionalno i u korist zakona, a za naše građane – poručio je Krivokapić.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Borba

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar