Neverovatna ODLUKA, ceo svet u čudu: Rus plivao 20 KILOMETARA do Japana, evo zašto je ovo uradio

Izvor koji je otkrio identitet izbeglice ispričao je šta zna o njemu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Jedan Rus preplivao je skoro 20 kilometara od ostrva Kunašir koje je pod kontrolom Rusije do japanskog obalnog grada Šibecu na ostrvu Hokaido kako bi zatražio politički azil.

Japanske vlasti još nisu dale zvaničnu potvrdu identiteta ruskog tražioca azila, ali je neimenovani izvor blizak istrazi imenovao tog čoveka kao Vasa Feniksa Nokarda, 38-godišnjaka rodom iz Iževska.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Japanske vlasti su ga zadržale i odvele u policijsku stanicu na Hokaidu, gde su ga ispitivali o putovanju, Dejli mejl.

-Izgleda da je tamo stigao u mokrom odelu. Upravo je preplivao skoro 20 kilometara, rekao je neimenovani izvor za rusku državnu agenciju RIA Novosti.

Nokarda su navodno 2011. godine deportovale japanske vlasti zbog kršenja viznih pravila, i ima evidenciju o falsifikovanju službenih dokumenata koji su ga deportovali sa Tajlanda i Balija.

Izvor koji je otkrio identitet izbeglice ispričao je šta zna o njemu.

-Tri godine je živeo na Kurilskim ostrvima, nigde nije radio, živeo je u Golovinu (selo), spavao je u šatoru ili kod ljudi koje sretne a prime ga, dodali su.

Glavni sekretar kabineta Japana Kacunobu Kato rekao je u ponedeljak da će vlada “preduzeti odgovarajuće mere” nakon što potvrdi detalje dolaska ruskog državljanina, navodi RIA Novosti.

Šibecu, lokacija na koju je izbeglica navodno stigao, mali je ribarski grad sa svega nekoliko hiljada stanovnika i jedno je od retkih mesta u Japanu do kog se ne može stići vozom.ž

BONUS VIDEO:



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar