Vučić sa Norlenom: Srbija posebno želi da UNAPREDI svoje ekonomske odnose sa Švedskom (FOTO)

Fotografije susreta objavljene su na Instagram nalogu "budućnostsrbijeav"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Instagram/Printscreen

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Parlamenta Kraljevine Švedske Andreasom Norlenom, sa kojim se saglasio da dvema zemljama prioritet treba da bude jačanje političkog dijaloga i različitih oblika saradnje. Predsednik Vučić je, s tim u vezi, istakao značaj jačanja parlamentarne saradnje.

Predsednik Vučić je naglasio da Srbija posebno želi da unapredi svoje ekonomske odnose sa Švedskom, sa nadom da bi više kompanija iz te zemlje moglo da se opredeli da investira u našoj zemlji. On je posebno istakao značaj razvojne saradnje, koja se realizuje uz pomoć Švedske agencije za razvoj, a za koju švedski partneri smatraju da je „uzor dobre saradnje“ te agencije sa nekom državom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Predsednik Vučić je zahvalio za spremnost Švedske da prenese svoja iskustva iz različitih procesa, vezanih za Evropsku uniju, posebno u oblasti

vladavine prava, izrazivši zahvalnost za podršku evropskom putu Srbije. Predsednik švedskog parlamenta Norlen je, s tim u vezi, istakao da njegova zemlja podržava proširenje EU. Takođe je izrazio podršku dijalogu Beograda i Prištine.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar