“Čekali smo fajront, a onda smo VIDELI PESNIČENJE”: Radnik hotela otkrio kako je Bjelogrlić prebio Gagu

Bjelogrlić možda dobije kaznu ili do tri ili do pet godina zatvora

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/E-stock/Časlav Vukojičić,Privatna arhiva

Danas je kao bomba u medijima odjeknula vest da je glumac Dragan Bjelogrlić žestoko nasrnuo na slavnog reditelja Predraga Gagu Antonijevića, tokom festivala u Nišu.

Glumac je ovom prilikom reditelju filma “Dara iz Jasenovca” naneo povrede, a masnice su očigledne na njegovom licu, nakon čega je saslušan u policiji i određen mu je pritvor od 48 sati.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako se saznaje, prema proceni, u trenutku spornog događaja imao je oko 1,15 promila alkohola u organizmu. To je izračunato na osnovu izmerene količine koju je imao naknadno u trenutku alkotestiranja.

OGLASILA se Katarina Radivojević: Evo šta je rekla o Bjelogrlićevom NAPADU na Antonijevića

– To se dogodilo pred fajront. Glumci i inače sede za raznim stolovima i tako razgovaraju, na daljinu. Tako su pričali i njih dvojica, a mi koji radimo ovde uopšte nismo primećivali to jer takva situacija se događa svaki dan. Ništa nije slutilo da će doći do sukoba. Svi smo očekivali da odu u svoje sobe. Odjednom smo i ovi za recepcije i drugi radnici videli pesničenje. To je kratko trajalo – ispričao jedan od radnika hotela.

Policija je potvrdila da je dobila poziv oko 4.00 sata ujutru iz Hotela “Ambasador” u Nišu, a inspektori u civilu su ga automobilom fiat “punto” sproveli u stanicu policije.

Kako se saznaje, Bjelogrlić je dobro i mirno prihvatio to što da se nađe iza rešetaka. Na izlasku iz stanice policije rekao je novinarima “Dobro je, dobro”, a tako je i prihvatio ovu određenu meru tužilaštva.

Javnost u Nišu je pomalo zgrožena ovim incidentom kome je veruje se kumovao alkohol, a pogotovu nakon snimka koji je postao viralan na društvenim mrežama.

Svedoci TVRDE: Dok je Bjelogrlić krvnički tukao Gagu, Katarina Radivojević vikala – “Ja bih ga UBILA!”

Bjelogrlić možda dobije kaznu ili do tri ili do pet godina zatvora, zavisno od stepena povrede koju je naneo.

– Postoji nasilničko ponašanje prve i druge kategorije. Prva kazna je do tri, a druga do pet godina zatvora. Stepen kvalifikacije zavisi od stepena povreda odnosno kako se kvalifikuje povreda nakon medicinskog pregleda. Znači, kazna može u oba slučaja da bude po nekoliko meseci, ali maksimalno ili tri ili pet godina – rečeno je u Palati pravde u Nišu.

Nakon zadržavanja od dva dana, postoji mogućnost da se poznati glumac pusti na slobodu, ali postoji mogućnost i da mu se odredi do 30 dana pritvora kako ne bi uticao na neke eventualne neispitane svedoke.

Policija i Osnovno javno tužilaštvo iz koga nam je potvrđeno da mu je određeno 48 sati pritvora bi trebalo da pogleda još jedan snimak koji postoji iz hotela, a gde se bolje vidi kako Bjelogrlić prilazi i mučki udara Antonijevića.

U Osnovnom javnom tužilaštvu kažu da sledi ispitivanje svedoka koji su prisustvovali u tom napadu, ali nije poznato zašto nije pozvana glumica Katarina Radivojević koja je navodno sedela za Bjelogrlićevim stolom.

SKANDALOZNO! Nakon što ga je Bjelogrlić krvnički tukao, sada Gagu napadaju i sarajevski mediji (FOTO)

– Osumnjičeno lice se tereti za krivično delo nasilničko ponašanje – rekao je zamenik portparola Vladimir Stanojević.

Zbog ovog incidenta odmah je sazvana vanredna sednica Saveta festivala koja je zaključila da je to pojedinačni slučaj i da neće uticati na održavanje festivala.

– To se dogodilo na marginama festivala i to sa organizacijom nema nikakve veze. Video sam snimak, ali ne znam šta bih rekao o tom privatnom sukobu. Veomna mi je žao što se to dogodilo, ali to je nemoguće kontrolisati – rekao je Srđan Savić, direktor organizatora Niškog kulturnog centra.

Glumci filma “Nečista krv – greh predaka” su se dogovorili da ne daju zasebne izjave ovim povodom, a glumica Katarina Radivojević nije samo odbila da kaže nešto o ovom incidentu kome je prisustvovala već je odmahnula rukom, potvrdivši svoj stav i “pobegla” s konferencije za novinare.

– Lični odnosi ne mogu da budu iznad smisla festivala. Uvek ima nesuglasica i svako bi trebalo da bude svestan konsekvenci. Ono što je važno je da festival sačuva dostojanstvo koje se ovde tradicionalno neguje – rekao je Svetislav Bule Goncić, član žirija na festivalu.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Pink

Komentari (1)

Ostavite komentar