Kako je NESTAO Nikola Vušović? Belivukov saradnik “pao” na Dominikani, a onda je usledio MISTERIOZNI obrt

Ministar Vulin je objasnio da je MUP od kolega iz Dominikanske Republike dobio niz oprečnih informacija

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin u emisiji “Ozbiljno sa Đukom” u produkciji “Objektiv TV” otkrio je kako je nestao Nikola Vušović, koji je označen kao vođa “vračarskog klana”, inače blizak saradnik Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja.

– On je uhapšen na teritoriji Dominikanske Republike, uhapšen je jer je imao lažne hrvatske dokumente. Kad je to otkriveno, mi smo tražili da se on izruči nama. Jedno je krivično delo falsifikovanja isprava, a drugo je krivično delo za koje ga mi teretimo. Naše kolege su se složile sa tim u potpunosti i dobili smo tu mogućnost da ga mi prvi tražimo – rekao je Vulin.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ministar je zatim objasnio da je MUP od kolega iz Dominikanske Republike dobio niz oprečnih informacija.

– Onda nam je rečeno da je on uhapšen, a vrlo brzo da nije uhapšen, već da se nalazi u ekstradicionom pritvoru. Mi smo rekli: “Dobro, kada treba da pošaljemo čoveka, je l’ može u toku noći na Dominikanu da se pošalje naš oficir za vezu, da vidimo šta je potrebno?” Obavestili smo o tome i službe sa kojima sarađujemo, a onda su sledeće informacije bile da on u stvari nije u ekstradicionom pritvoru, već u hotelu za migrante – ispričao je on.

Vulin je potom objasnio da je sprska strana nastavila da insistira na izručenju Vušovića.

Foto: Objektiv.rs/Stefan Kojić

– Nama nije bilo baš jasno kakva je to institucija, hotel za migrante na Dominikani, zvuči dosta čudno, ali rekli smo: “Dobro, nema veze, idemo mi po njega, samo nas spremite – koje papire treba da ponesemo, šta treba da uradimo, mi krećemo.” A onda sledeća informacija stiže da on nije u hotelu za migrante, on je na slobodi, ali pod nadzorom. Mi opet kažemo da hoćemo da dođemo po njega i da ga drže pod nadzorom dok mi ne dođemo, a onda je sledeća informacija da on nije na Dominikani. Nestao je – otkrio je ministar, što možete pogledati na video-snimku od 46.19 minuta.

Celo gostovanje ministra Vulina takođe možete pogledati u snimku ispod:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar