Ne krivite druge, sve je u vašim rukama: Tri mentalne blokade koje nas udaljavaju od USPEHA

Psiholozi navode koje navike moramo da promenimo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: - / Wavebreak / Profimedia

Da li imate utisak da što se više trudite, sve ste dalje od uspeha?

Skloni ste da važne odluke ostavljate za sutra… ili nikada?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Godine prolaze i sve ste nezadovoljniji svojim životom… Za neuspeh krivite i sebe, ali i druge, vrtite se u krug i ne vidite rešenje…

Psiholog Amanda Krouvel navodi da sve zavisi od nas.

– Zapamtite da je sve u vašim rukama i da je sve moguće ako to zaista želite. Dobre navike i pozitivno razmišljanje su ključ svakog uspeha. Istina sa kojom mnogi ne žele da se suoče jeste da su oni sami krivi za svoj neuspeh. I to ne zbog manjka talenta ili truda, već zbog ograničenja koje sami sebi postavljaju – napominje Amanda i izdvaja tri mentalne blokade koje nam stoje na putu ka uspehu i sreći.

1. Jednostavno mislim da ovo ne mogu

Dokazano je da vizualizacija uspeha pomaže u postizanju uspeha – a važi i obrnuto. Ako verujete da to ne možete, mnogo je verovatnije da to nećete ni postići.

Foto: Shutterstock

Uverenje da nešto ne možete često uključuje netačne pretpostavke ili ograničavajuće scenarije koji postoje samo u vašoj glavi. Krouvel to obajšnjava postojanjem straha u svima nama koji nas koči da probamo nove stvari. “U suštini sve je moguće, samo kada se usudimo da probamo. Doza straha je sasvim normalna”, kaže ona.

2. Nisam dovoljno dobra/dobar za ovo

“Kada sam započinjao posao kao preduzetnik javile su se strašne sumnje i bio sam uveren da to ne mogu da ostvarim, ali godine su pokazale da sam bio u potpunoj zabludi”, rekao je jedan od njenih pacijenata.

Amanda objašnjava da se ova barijera vrlo lako prevazilazi. Potrebno je samo da razgovarate sa ljudima koji su prošli kroz sličnu situaciju. Shvatićete da su svi sumnjali u sebe, u manjoj ili većoj meri kada su kretali na put ka uspehu.

Foto: Shutterstock, ilustracija

Kada shvatite da niste sami i da su i drugi imali slične mentalne blokade, lakše ćete se usuditi da krenete dalje.

3. To se očekuje od mene

Radila sam sa mnogim osobama koje su jurile tuđe snove, živeli tuđu priču, pokušavajući da postignu stvari koje su se od njih očekivale, naspram onoga što su zaista želeli.

Rešenje je da budete potpuno iskreni prema sebi i sasvim iskreno priznate sebi šta zaista želite. Vaš život je vaša stvar, zato radite ono što vama odgovara, a ne ono što drugi očekuju od vas i ubedili su vas da morate da radite.

BONUS VIDEO:

 Izvor: Objektiv.rs, stil.kurir.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar