Deca zbog SEKTE skaču sa mosta: Tragedijama kod Pljevlje prethodio niz BIZARNOSTI (FOTO)

U razmaku od 21 dan Milica (21) i Vasilije (13) sebi oduzeli živote, a sve je praćeno bizarnostima pre i posle samoubistava

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen,Shutterstock

Milica G. (21) i Vasilije K. (13) iz Pljevalja u razmaku od 21 dan izvršili su samoubistvo na isti način i na istom mestu ‒ skokom sa najvišeg luka mosta na Tari, visine od oko 180 metara.

Ovim tragedijama prethodio je niz bizarnosti, koje ukazuju na to da je reč o gotovo ritualnim samoubistvima. Da su oba čina povezana, govori i to što je i na Miličinom i na Vasilijevom profilu na Instagramu istim fontom napisana fraza „safe place”, što u prevodu znači „sigurno mesto”, a postavljena su i identična srca duginih boja.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

NUMEROLOŠKE IGRE

O podudarnostima od kojih se ledi krv u žilama govori i to što su oba profila zaključana, kao i da je i Milicu i Vasilija pratio gotovo isti broj ljudi ‒ Vasilija 510, a Milicu 509.

Foto: Printscreen/TikTok

Broj osoba koje su njih dvoje pratili je identičan ‒ 538. Upravo ovaj broj naveo je mnoge da posumnjaju da je reč o uticaju neke sekte, pošto ima onih koji 538 smatraju „anđeoskim brojem”, a prema drugoj, simbolika ovog broja je „oslobađanje od straha”.

DODAVANA REČ „ELF”

Još jedna okolnost koja navodi da su samoubistva u Pljevljima izvršena zbog pripadnosti nekoj sekti je ta što su na platformi Tiktok, koju su koristila oba tinejdžera, uočeni komentari koji izazivaju jezu. Jedan od korisnika je čak i najavio samoubistvo dečaka komentarom „Uskoro isti most, ista patika, isto sve.”

Na ovoj mreži, posle vesti o smrti Milice, pojavili su se i komentari „fališ, čuvaj se i čekaj nas”, „Lepo spavaj draga, odmori mi se fino i čekaj me gore”, koji bi mogli da predstavljaju i nameru drugih pripadnika ove grupe koji su spremni da sebi oduzmu život.

Posle smrti oba tinejdžera, napravljeni su i njihovi lažni profili, na kojima je, uz njihove nadimke, dodata i reč „Elf”. U germanskoj mitologiji elfovi su mali, nestašni duhovi sa natprirodnim silama, bića koja žive na nebu, a koja mogu sići na zemlju kao vilenjaci.

Foto: Printscreen

OPREZ, OVO JE SAMO POČETAK

Edukator za bezbednost dece i roditelja na internetu i društvenim mrežama Katarina Jonev za Objektiv navodi da je u pitanju i suviše koincidencije u ovom slučaju.

‒ Kao majka i kao edukator, plašim se da je ovo samo početak, iako meni sve ovo ne liči na izazov sa društvenih mreža. Mnogo je simbolike koja se ne sme ispustiti iz vida, i potencijalno, ne smem tvrdi, deluje kao da je u pitanju uticaj nekog kulta ili sekte. Plašim se da će se ovako nešto ponoviti – objašnjava Jonev.

Za nju nema dileme, ovako nešto može da se dogodi i u Srbiji.

‒ Posumnjala sam da iza svega stoji sekta jer je kod njih najuzvišeniji čin dokazivanja ljubavi prema zajednici samoubistvo. Roditelji ozbiljno moraju obratiti pažnju, pogotovo kada uoče ta srculenca na profilima njihove dece. Potencijalno, tu nešto loše može da se dogodi – smatra Katarina Jonev.

Piše: Aleksa Momčilović

OVU PRIČU I MNOGE DRUGE AKTUELNOSTI PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 18. AVGUST

BONUS VIDEO:

Foto: Objektiv.rs

 



Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar