Lidija zbog depresije NAPUSTILA dugogodišnji posao: Sada radi nešto sasvim drugo zbog čega PUCA od sreće

Nivo stresa na ova dva posla, tvrdi ona, ne može da se meri

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Facebook/Lydia Welsh

Lidija Velš (29), bivša medicinska sestra iz Berkšira, koja je diplomirala 2014. na Univerzitetu u Sautemptonu i ubrzo se zaposlila na prijemnom odeljenju bolnice, napustila je posao zbog prevelikog stresa.

Danijel tvrdi da je KAFIĆ KRIV što se napio i potukao: Sada na račun treba da mu legne 5,5 miliona

Shvatila je odmah po zaposlenju da posao medicinske sestre nije za nju, a kako je vreme odmicalo, sve više je patila od depresije i anksioznosti, tako da je bila primorana da napusti posao.

Sada je Lidija našla posao iz snova – postala je “princeza” sa putnim radnim vremenom, pokrećući posao u kome se održavaju dečje zabave, gde je tempo sasvim drugačiji, a stresa gotovo da i nema.

Ona se u razgovoru za Jam Press prisetila posla koji je donedavno obavljala.

– Radila bih 12-časovnu noćnu smenu bez imalo sna, da bih potom bila u dnevnoj smeni bez ikakvog upozorenja i obuke. Nisam znala ništa o tom odeljenju, niti je iko imao vremena da mi pokaže bilo šta. U istoj smeni brinula bih o 15 teško bolesnih pacijenata, radeći zajedno sa timom koji je bio bankovno i agencijsko osoblje. Osećaj da nekome ne možete da pružite adekvatnu negu je demorališuć i depresivan – navela je Lidija Velš, koja je dodala da je često plakala pre smene jer je osećala da ne može da se suoči sa svime.

Foto: Facebook/Lydia Welsh

Njen novi poslovni poduhvat započeo je nakon što ju je prijateljica zamolila za uslugu da se obuče kao princeza kako bi zabavila decu na jednoj manjoj zabavi.

Nakon što je fotografije sa tog događaja objavila na društvenim mrežama, Lidija je dobila nekoliko pohvalnih poruka od roditelja, upitavši je da li bi želela da bude princeza i na proslavi rođendana njihove dece.

Ističe da voli ovaj posao, da joj je zabavan, a što se zarade tiče, dobila je više novca za nekoliko meseci nego za čitav period u bolnici.

Sada ima šest lokacija pod franšizom na jugu Velike Britanije, pružajući više od 50 zabava mesečno stotinama dece.

Foto: Facebook/Lydia Welsh

– Svoj sam šef, biram kada ću da radim, imam moć da nešto promenim i poboljšam sistem poslovanja što nikada ne bih mogla kao medicinska sestra. Dečje zabave takođe imaju određeni nivo odgovornosti, ali to ne može da se meri sa stresom koji sam imala dok je u bolnici nečiji život bio u mojim rukama – zaključila je Lidija.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, metro.co.uk

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar