Da li ga je ovo odvelo u smrt? Gerd Miler je imao veliki problem s alkoholom!

Lečio se, pa navodno i uspešno izlečio uz pomoć kolega iz Bajerna, posle čega je dobio šansu i da trenira rezervni tim bavarskog velikana, ali postoji šansa da je upravo piće bilo jedan od preduslova za dobijanje Alchajmerove bolesti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: PA Images/Profimedia

Tužna vest da je umro legendarni Gerd Miler potresla je fudbalsku planetu, a potvrdio ju je minhenski Bajern, klub u kome se proslavio i postigao 566 golova na 607 utakmica.

Miler je ponikao u ekipi Nerdlingena, a u Bajern Minhen prešao 1964. godine. Bajern se tada takmičio u Regionalnoj ligi Jug, što je bio drugi rang takmičenja. U njemu su već igrali Franc Bekenbauer i Sep Majer, sa kojima je obeležio naredne godine nemačkog fudbala. U toj sezoni je klub zauzeo prvo mesto i plasirao se u Bundesligu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sa Bajernom je bio po četiri puta šampion Nemačke i pobednik Kupa. Tri puta su osvojili Kup šampiona a po jednom Interkontinentalni kup i Kup pobednika kupova.

Sedam puta je bio najbolji strelac Bundeslige i dva puta najbolji strelac Evrope. Postigao je ukupno 365 golova u 427 Bundesligaških mečeva, što je za skoro 100 golova više od drugog strelca Bundeslige, Klausa Fišera.

Još uvek drži rekord po broju postignutih golova u Nemačkom prvenstvu. U sezoni 1971/72. upisao se u strelce 40 puta. Odigrao je 62 utakmice u Kupu Nemačke i bio strelac 68 golova. Njegovih 66 pogodaka u 74 nastupa u Evro kupovima još uvek predstavljaju rekord.

Nakon odlaska iz Nemačke odlazi u Sjedinjene Američke Države gde tri sezone nastupa za ekipu Fort Loderdejl strajkersa. U njihovom dresu je 38 puta bio strelac i sa njima je jednom stigao do finala plej ofa ali su u njemu bili poraženi.

Po završetku igračke karijere odao se piću. Uz pomoć svojih bivših saigrača iz Bajerna uspešno se lečio od alkoholizma, da bi posle završene rehabilitacije počeo da radi kao trener rezervnog tima Bajerna.

Inače, medicina tvrdi da je korišćenje alkohola u velikim količinama jedan od “dobrih” preduslova za dobijanje Alchajmerove bolesti, od koje je Miler patio već dugih šest godina.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar