Počinje Premijer liga, kome će pripasti trofej? Ako njih pitate, tu nema dileme – ko je vaš favorit?

Interesantna anketa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Nick Potts / PA Images / Profimedia

Ugledna engleska medijska kuća BBC napravila je analizu i sprovela anketu među svojim fudbalskim stručnjacima i novinarima.

Od njih 20, čak 13 smatra da će titulu Premijer lige ponovo osvojiti Mančester Siti, dok sedmorica cene da je Čelsi najbliži tronu. Liverpul i Mančester Junajted nisu dobili nijedan glas za prvo mesto.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

BBC je uoči starta Premijer lige pitao svoje fudbalske stručnjake, među kojima su mnogi bivši reprezentativci i legende engleskog fudbala, ko će biti novi prvak države. Odnosno, svako je morao da navede prve četiri ekipe po njegovom mišljenju. Dakle, ko će biti u Top 4?

Među učesnicima ankete su bili najbolji strelac Premijer lige svih vremena Alan Širer, zatim Mark Lorenson, Martin Kion, Kris Saton, Deni Marfi, Metju Apson, Rob Grin, Mika Ričards, Stiven Vornok, Ešli Vilijams…

Svi oni se slažu da će se šampion tražiti između dva kluba – Mančester Sitija i Čelsija, aktuelnih prvaka Engleske i Evrope. Procentualno, više glasova dobio je tim Pepa Gvardiola.

Dva najslavnija i najtrofejnija engleska kluba svih vremena, Liverpul i Mančester Junajted, boriće se za treće i četvrto mesto. Tako smatraju ljudi iz BBC. Istina, Liverpul je dobio tri glasa za drugo mesto, Junajted jedan glas manje za istu poziciju, ali ni jedni ni drugi nisu viđeni na mestu broj 1.

Zanimljivo je da osim pomenuta četiri kluba, još je samo Lester „upao“ u konkurenciju za jedno od prva četiri mesta. I to je dobio bukvalno jedan jedini glas za poziciju broj 4.

Arsenal, Totenhem, Everton… nisu ni blizu Top 4 prema prognozama steručnjaka sa BBC-ija.

Ništa od Vest Hema, ali Milenković ide u London: Totenhem je baš zagrizao za štopera Fiorentine!

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar