Objavila na grupi sa posla sliku sa plaže, pa je zbog ovih komentara morala ODE iz firme (FOTO)

Bila je povređena i razočarana kolegama i šefom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: diario.mx printscreen

Meksikanka Adrijana Peralta (34) objavila je zanimljiv slučaj posle kojeg je, zbog mobinga i uznemiravanja na poslu morala da bude prinuđena da daje otkaz.

Peralti je prijatelj koji je advokat savetovao da se ne povlači bez borbe, odnosno da tuži dvojicu kolega, kao i šefa filijale za uznemiravanje, ali ona nije želela da posle ima problema u branši u kojoj je poslednjih 10 godina.

Adrijana je smatrala, kao što su i drugi to činili, da je potpuno normalna stvar da tokom godišnjeg odmora pozdravi kolege slikom na grupi, ali dogodilo se ono što je najmanje očekivala.

– Videla sam da su neke kolege kačile slike sa plaža, ili u društvu porodice ili partnera, pa sam i ja poželela da ispratim trend. Nisam očekivala da će moja slika u crvenom kupaćem kostimu toliko zapaliti neke kolege, uključujući šefa da me potom seksualno provociraju. Čim sam okačila sliku na telefonskoj grupi, odmah su krenule provokacije. Jedan kolega pitao me zašto sam sve vreme krila da imam takvo telo, dok se drugi iščuđavao što nijedan muškarac nije pored mene. Tu mu se pridružio i šef konstatacijom da sam sada i zvanično najlepša koleginica u firmi. Taj prvi dan prijali su mi neki komentari, iako sam u dubini duše osećala da nisu na mestu. Kojoj ženi ne prija pažnja muškaraca? Ili komplimenti?  – pitala se Adrijana na Fejsbuku, čiju je priču preneo portal El Diario.

Adrijana nije očekivala da će ova fotografija podići toliko prašine među muškim kolegama na poslu, Foto: diario.mx printscreen

Međutim, već narednog dana dvojica kolega koji su prednjačili u komentarima nastavili su sa provokacijama.

– Gotovo ceo dan slali su mi privatne poruke pitajući me kada ću ponovo nešto da objavim na grupi. Jedan od njih mi je tražio da mu pošaljem neku fotografiju privatno. To mi se već nije svidelo. Posle tri dana došla sam na posao, maltene dočekana aplauzima. Kontekst je bio jasan – piše Adrijana.

Prekipelo joj je kada joj je šef odmah pred svima dobacio: “Evo naše lepotice. Što nisi slala još slika?”.

– Otišla sam u njegovu kancelariju i rekla da se ne osećam više prijatno zbog komentara. Nije puno mario za to. Savetovao mi je da gledam pozitivniju stranu medalje. Ono što me je razočaralo je što su žene s posla ćutale kao zalivene. Neke su bile očito ljubomorne, druge su se plašile gubitka posla. A mene su šikanirali. Pokajala sam se što sam išta kačila na tu grupu. Vrhunac uznemiravanja dogodio se kada su mi dvojica kolega koji su prednjačili u komentarima prišli na pauzi i pred nekoliko žena su mi rekli da je šteta što nemam dečka, kao i da će me prijaviti za mis grada. Istog popodneva rekla sam šefu da dajem otkaz – opisala je slučaj Peralta.

Kako bi zaštitio sebe i firmu, njen šef se oglasio ispod Adrijaninog posta na Fejsbuku komentarom da je njena reakcija bila nefer i ishitrena.

BONUS VIDEO:



Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar