Umro bivši olimpijac, mislio da je povreda ruke, a usledio je pravi pakao: Hrvatska zavijena u crno!

Demjanov je radio kao trener u Finskoj gde je doživeo povredu ruke. Vratio se u Rusiju na odmor i operaciju, ali. dogodio se da je imao ugrušak krvi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

Umro je Aleksej Demjanov, gimnastičar koji je predstavljao Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine. Vest je potvrdio Hrvatski gimnastički savez.

Ovaj gimnastičar rođen je 9. decembra 1973. godine u ruskom gradu Čerkesku, istom onom gradu u kojem je u nedelju, 8. avgusta, preminuo.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Demjanov je kao već vrhunski takmičar u Hrvatsku otišao 1993. godine i to zahvaljujući Nenadu Solaru koji je tada bio selektor hrvatske reprezentacije.

Već 1995. godine Demjanov je na svom prvom Svetskom prvenstvu u izborio nastup na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996.

Ovaj višebojac doneo je Hrvatima prva svetska finala (Lozana 1997. – 7. mesto), evropska (Bröndby 1996. – 9. u višeboju), bio je pobednik Univerzijade 1995. u Fukuoki i srebrni na Siciliji 1997., ali i osvajač niza medalja na Svetskim i Evropskim kupovima.

Prema rečima Nenada Solara Demjanov je radio kao trener u Finskoj gde je doživeo povredu ruke. Vratio se u Rusiju na odmor i operaciju, ali. dogodio se da je imao ugrušak krvi, borili su se lekari da ga spasu ali nisu uspeli.

Bonus video: 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar