Ovo je Milica koja je NASTRADALA u Novom Sadu: Nju i prijatelja mladić (29) POKOSIO rendž roverom (FOTO)

Utvrđuju se sve okolnosti koje su dovele do ovog tragičnog incidenta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/društvene mreže

Dvadesetosmogodišnja Milica Milićević je poginula, a njen prijatelj Z. J. (23) je teško povređen u noći između subote i nedelje kada je na njih dok su vozili moped na Beogradskom keju u Novom Sadu naleteo terenac “rendž rover” kojim je upravljao O. K. (29) iz Temerina, a koji je zatim pobegao sa mesta nesreće!

Kako se nezvanično saznaje, O. K. je za sada još pod nerazjašnjenim okolnostima naleteo na moped kojim je upravljao Z. J. sa zadnje strane, a od siline udarca i mladić i nesrećna devojka su odleteli sa motora.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Nesreća se dogodila oko pola dva nakon ponoći i povređena devojka je u besvesnom stanju kolima Hitne pomoći prebačena u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine na Odeljenje reanimacije gde je i pored velikih napora lekara da joj spasu život preminula od zadobijenih povreda par sati nakon nesreće. Z. J. je sa teškim telesnim povredama zbrinut u Odeljenju hirurgije Urgentnog centra Kliničkog centra Vojvodine gde je prebačen u stanju potpunog šoka. Nakon hirurškog zbrinjavanja, a zbog prirode povreda prebačen je u Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici gde je teškom stanju pod stalnim lekarskim nadzorom koji ne žele da komentarišu stepen povreda niti da razgovaraju o mogućem toku oporavka – saznaje se iz izvora bliskog istrazi koja je i dalje u toku.

Pobegao, ali mu ispala registarska tablica!

Isti izvor navodi da se utvrđuju sve okolnosti koje su dovele do ovog tragičnog incidenta kao i odgovornost svih učesnika u saobraćajnoj nesreći.

– Istragom je do sada utvrđeno da su se Milica i Z. J. vraćali sa neke svirke i išli su u smeru ka Žeželjevom mostu kada je na njih sa zadnje strane naleteo svojim terenskim vozilom O. K. koji je odmah pobegao sa mesta nesreće. Nije se zaustavio ni da pogleda da li je povređenima potrebna pomoć već se dao u beg. Dok je bežao, vozilom je udario u parkiranu Mazdu CX-5, a prilikom bežanja mu je otpala i registarska tablica, što je omogućilo policiji da ga brzo pronađe i uhapsi svega par sati nakon incidenta – priča sagovornik.

Vozio pijan!

Kako se saznaje, O. K. je nakon hapšenja izvršena toksikološka analiza krvi kojom je utvrđeno da je vozio pod dejstvom alkohola.

– Osumnjičenom je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, a protiv njega će biti podneta krivična prijava zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanja pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi – rečeno je u novosadskoj policiji koja intenzivno radi na rasvetljavanju svih okolnosti koje su dovele do tragedije u kojoj je Milica izgubila život.

“Pred Milicom je bio blistav put”

Povređeni Z. J. je vrsni muzičar i student je Akademije umenosti u Osijeku na odseku za tamburicu, a Milica Milićević je studirala na novosadskoj Akademiji umetnosti.

Siniša Bokan, dekan Akademije umetnosti u Novom Sadu ostao je zatečen vešću da je njihova studentkinja izgubila život rekavši za “Blic” da studenti i profesori Akademije danas tuguju.

– Milica je bila primerna studentkinja, vedra i optimistična. Pred njom je bio blistav profesionalni put. Učestvovala je u svim našim projektima, uvek je davala od sebe i više nego što se to tražilo, spremna da pomogne kolegama u svakom momentu – rekao je Bokan.

Milicu Miličević čekao je upis u četvrtu godinu Produkcije za audiovizuelne medije na novosadskoj Akademiji i put u Italiju gde je trebalo da obavi profesionalnu praksu. Nažalost, ništa od toga se neće dogoditi.

– Sa tugom i bolom se opraštamo od naše studentkinje Milice Milićević. Njena vedrina, kolegijalnost i etičke vrednosti će nam zauvek ostati u srcima. Studenti i zaposleni Akademije umetnosti Novi Sad – piše u objavi novosadske Akademije na društvenim mrežama.

“Ostali smo bez drugarice, koleginice i saborkinje”

Od Milice su se danas oprostile i kolege iz “Karlovci film festival” i “Filmski festival Obnova”, gde je radila.

– Sa tugom i bolom se opraštamo od naše Milice Milićević. Festival je danas ostao bez glavne producentkinje ali ono što je tužnije, ostali smo bez naše drugarice, koleginice i saborkinje. ’’Filmski festival Obnova’’ je sa Milicom započeo velike projekte i plemenite ideje, a sada kada je teže nego ikada, smo u obavezi da sve što je započeto doživi svoj dan. Milica nam je dala mnogo energije i ljubavi, i zato obećavamo da ćemo nastaviti sa realizacijom svega što smo zajednički osmislili. Nikada nećemo zaboraviti njenu vedrinu, profesionalnost i kolegijalnost. Tim Obnova.

Vozaču “rendž rovera” određen pritvor do 30 dana

O. K. iz Temerina osumnjičen da je učestvovao u saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginula Milica Milićević saslušan je juče u novosadskom Višem javnom tužilaštvu a sudija za prethodni postupak mu je odredio pritvor do 30 dana i protiv njega je podneta krivična prijava zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanja pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

– Određen mu je pritvor do 30 dana iz razloga opasnosti od bekstva obzirom da je napustio lice mesta kritičnog događaja, kao i zbog mogućnosti uticaja na svedoke i zbog bojaznosti od ponavljanja krivičnog dela – rekli su iz Višeg suda.

BONUS VIDEO:



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar