OTKRIVAMO! Žena šefa “kavačkog klana” vlasnica restorana u Kotoru: Jednu stvar radila po uzoru na Zvicera

Supruga jednog od vođa "kavčana" formalni je osnivač, zastupnik i izvršni direktor poznate konobe "Trpeza" u Starom gradu u Kotor

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija, Foto: Mup, Shutterstock

Tamara Zvicer (36), kontroverzna supruga jednog od navodnih vođa “kavačkog klana” odbeglog Radoja Zvicera, formalni je osnivač, zastupnik i izvršni direktor poznatog restorana “Trpeza” u Starom gradu u Kotoru. Kao vlasnik konobe, osnovane 2014. godine, poznat je njen otac Nebojša Seferović, moreplovac koji se nakon 40 godina plovidbe početkom milenijuma “usidrio”, a zatim i otpočeo s restoraterskim poslom.

Seferović je, prema poznavaocima lokalnih prilika, vrstan kuvar, posvećen poslu u koji je, kažu, uključena i kćerka Tamara. Ako se može suditi po fotografijama koje su nastale 2016. godine, tih prvih godina od otvaranja restorana jeste bila prisutna. Inače, “Trpeza” je smeštena u kamenoj kući staroj osam vekova, nedaleko od Crkve Svetog Luke. Njena klijentela je mahom iz Zapadne Evrope, ali ima i domaćih gostiju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

PRIJAVLJENA ZA UTAJU POREZA I DOPRINOSA

Zvicerova, majka četvoro dece, prema javno dostupnim podacima, u Crnoj Goriosnivač je i izvršni direktor kotorske firme „Zvipp” sa sedištem u Kavačima, registrovane 2016. godine za izgradnju stambenih i nestambenih zgrada. Zvicerova je bila i osnivač i ovlašćeni zastupnik privrednog društva za trgovinu, pružanje i posredovanje u uslugama, eksport-import “Šark” d.o.o. Kotor, koji je likvidiran 2010, iste godine kada je bio osnovan. Pretežna delatnost ove firma bila je morski ribolov. Te iste godine, Zvicerova se u Centralnom registru privrednih subjekata Crne Gore pojavljuje kao ovlašćeni zastupnik i izvršni direktor budvanske firme “Ktitor Budva kompani”, čija je pretežna delatnost “delatnost restorana i pokretnih ugostiteljskih objekta”.

Od novembra 2018. godine, vodi se i kao zastupnik firme “Silahant biznis”, sa sedištem u Pragu u Češkoj. Inače, početkom ove godine je zbog poslovanja budvanske firme protiv Zvicerove Specijalnom tužilaštvu podneta krivična prijava koja ju je teretila, zajedno sa još sedam fizičkih i šest pravnih lica osnovanih u Crnoj Gori, za stvaranje kriminalne organizacije koja se bavila utajom poreza i doprinosa u produženom trajanju.

BONUS VIDEO:

NASTAVAK OVE PRIČE PROČITAJTE U SUTRAŠNJEM ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 09. AVGUST

PIŠE: EKIPA OBJEKTIVA

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar