Telohranitelj Saleta Mutavog suspendovan sa posla zbog BIZARNOSTI: Ranjen kad je ubijen Stanković

Istragom nakon ubistva Stankovića, utvrđeno je da je Đurić u trenutku kad je pucano bio jedan od članova obezbeđenja likvidiranog navijača

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Vlada Šporčić, Privatna arhiva

Milorad Đurić, stražar u beogradskom Okružnom zatvoru, koji je teško ranjen u oružanom napadu u kom je oktobra 2016. godine ubijen vođa Partizanove navijačke grupe “Janičari” Aleksandar Stanković, suspendovan je sa posla, saznaje Politika.

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija je potvrđeno da je Đurić udaljen sa posla pošto je tokom radnih dužnosti na stražarskom mestu na kapiji na spoljnom delu ustanove, razgovarao sa prolaznikom, što je strogo zabranjeno.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Đurić je prekršio Pravilnik o načinu obavljanja poslova u Službi za obezbeđenje u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija. Protiv njega je 4. avgusta pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede dužnosti iz radnog odnosa Zakona o državnim službenicima. Teža povreda odnosi se na neizvršavanje ili nesavesno, neblagovremeno ili nemarno izvršenje poslova ili naloga pretpostavljenog. Zaposleni je udaljen sa posla do okončanja disciplinskog postupka koji je pokrenut protiv njega – rečeno je u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Istragom nakon ubistva Stankovića, utvrđeno je da je Đurić u trenutku kad je pucano bio jedan od članova obezbeđenja likvidiranog navijača, inače pravnosnažno osuđenog na pet godina i deset meseci zbog trgovine drogom i posedovanja oružja. U vreme ranjavanja bio je raspoređen na poslovima starijeg komandira što u zatvorskoj hijerarhiji znači da je bio stražar.

– Kada je ranjen nalazio se na godišnjem odmoru, a na posao je trebalo da se javi 26. oktobra, desetak dana posle pucnjave. S obzirom na to da je bio teško povređen na posao se vratio tek nekoliko meseci kasnije. Nadređenima je pre odlaska na godišnji odmor najavio da će po povratku tražiti sporazumni raskid ugovora o radnom odnosu. Međutim, to nikada nije učinio – navodi izvor upoznat sa slučajem.

Informacija da je Đurić suspendovan odjeknula je među njegovim kolegama u Centralnom zatvoru. Jedan od njih kaže da je i posle ranjavanja Đurić navodno nastavio da se druži sa osobama koje su na različite načine bile u vezi sa ubijenim Stankovićem, pa se pretpostavlja da je sarađivao i sa članovima kriminalne grupe Veljka Belivuka koji je “nasledio” Stankovića na tribinama, ali i u nezakonitim poslovima. Da li je ta informacija tačna ili ne za sada nema zvaničnih potvrda.

Stankovićev ubica nikada nije pronađen, ali se u kriminalnim krugovima veruje da je za likvidaciju bio zadužen Saša Vidović, član škaljarskog klana. Priča da je Vidović umešan u Stankovićevo ubistvo stigla je i do Belivuka koji je odlučio da se osveti za ubistvo bliskog prijatelja.

Vidović se nalazio na izdržavanju zatvorske kazne u Republici Srpskoj. On je 2019. osuđen na 18 godina zatvora zbog ubistva Miroslava Lazarevića u Istočnom Sarajevu 2016.

Vidović se, prema zvaničnoj verziji, obesio o kvaku 12. oktobra 2020. u zatvorskoj ćeliji, ali se pretpostavlja da su ga članovi Belivukove grupe naterali na to. Pronađen je u klečećem položaju.

Dekodiranjem “Skaj” aplikacije, koju su koristili članovi Belivukove grupe za međusobnu komunikaciju, otkriveno je da su pokušavali da organizuju Vidovićevo ubistvo. Navodno su mu svakodnevno slali pretnje i “nudili” mu da presudi sebi ako želi da sačuva život najmilijih.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Politika

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar