Vujović u Smederevu: Za zamenu kotlarnice 35 MILIONA dinara (FOTO)

Vujović je rekla da očekuje da će naredne godine moći da se krene i sa izgradnjom transfer stanice

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je danas ugovor sa gradonačelnikom Smedereva Jovanom Bečom, na osnovu kojeg će ministarstvo dodeliti tom gradu 35 miliona dinara za zamenu kotlarnice u vrtiću „Diznilend“ u smederevskom naselju Senjak, što će doprineti unapređenju kvaliteta vazduha u toj zoni.

– Ovo je važan projekat za Smederevo, jer će biti zamenjena 50 godina stara i dotrajala kotlarnica na mazut, novom i modernijim koja kao energent koristi ekološki prihvatljiviji gas. Pored vrtića, na ovu kotlarnicu je povezano i nekoliko stambenih zgrada. Očekujem da će radovi biti gotovi do kraja godine i da će, kad sve bude završeno, u smederevskom naselju Senjak vazduh biti osetno kvalitetniji. Ovo je samo početak, a gradsko rukovodstvo će se truditi da i samostalno menja kotlarnice – rekla je Vujović.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Vujović je sa gradonačelnikom Smedereva potpisala i ugovore na osnovu kojih će Ministarstvo zaštite životne sredine smederevskom javnom komunalnom preduzeću dati na korišćenje modernu čistilicu i 120 kontejnera.

– Ministarstvo koje vodim je, kroz nabavku opreme za unapređenje kvaliteta života građana, obezbedilo za Smederevo 120 kontejnera i modernu čistilicu koja radi na elektropogon i ne proizvodi nikakvo aerozagađenje, niti buku. Prednost čistilice je i ta što može da čisti i teže dostupne javne površine, a budući da ujedno i dezinfikuje prostor, posebno je pogodna za vrtiće i škole – rekla je Vujović.

Prema njenim rečima, Ministarstvo podržava Smederevo i kroz projekte pošumljavanja i ozelenjavanja, tako što sufinansira nabavku više od 350 sadnica. Kako je dodala, ovom gradu je dodeljeno i osam miliona dinara za rekonstruisanje pešačke zone na obali utvrde kod smederevske tvrđave.

Vujović je, govoreći o projektima upravljanja čvrstim otpadom, rekla da očekuje da će naredne godine moći da se krene i sa izgradnjom transfer stanice, na kojoj će se privremeno odlagati otpad, raditi pretovar i transport do najbliže sanitarne deponije.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar