Krivokapić PREKRŠIO Zakon o sprečavanju korupcije: Evo kakvu KAZNU je dobio premijer Crne Gore

Zakonom je propisano da je javni funkcioner dužan da u izveštajima o prihodima i imovini dostavi tačne i potpune podatke

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Crnogorska Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) utvrdila je da su premijer Zdravko Krivokapić i većina ministara prekršili Zakon o sprečavanju korupcije.

Kako se navodi, oni su kažnjeni zbog toga što nisu prijavili sve prihode i imovinu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Agencija je izdala prekršajne naloge kojima su javni funkcioneri Mladen Bojanić, Jelena Borovinić Bojović, Olivera Injac, Jakov Milatović, Đordje Radulović, Tamara Srzentić, Ratko Mitrović i Zdravko Krivokapić kažnjeni novčanim kaznama u iznosu od po 500 evra – navedeno je u odgovoru Vijestima iz Agencije, prenosi portal RTCG.

Zakonom je propisano da je javni funkcioner dužan da u izveštajima o prihodima i imovini dostavi tačne i potpune podatke. Za one koji to ne urade propisana je novčana kazna od 500 do 2.000 evra. S obzirom na to da su svima njima izdati prekršajni nalozi, izrečena im je najniža novčana kazna.

OSVETA zbog objave na Fejsbuku? Nazvala Krivokapića “IZDAJNIČKOM tranjom”, pa je razrešio dužnosti 

Prekršajni nalazi za ministra kapitalnih investicija Bojanića i zdravlja Borovinić Bojović izdati su 1. marta, dan kasnije za ministre odbrane Injac, ekonomije Milatovića, spoljnih poslova Radulovića i javne uprave, digitalnog društva i medija Srzentić, a 3. marta za Mitrovića, ministra ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

BONUS VIDEO



Izvor: RTCG

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar