Dermatolozi otkrili: Evo koliko često bi trebalo da menjamo DEZODORANS

Kažu da se telo navikne i da više ne reaguje na njega

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Znojenje predstavlja prirodan način hlađenja tela.

Ali i izbacivanja štetnih materija.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Međutim, znojenje, nažalost, proizvodi neprijatne mirise.

Da bismo ih neutralisali, u tome nam pomažu dezodoransi.

Iako imamo običaj da se držimo jednog “mirisa” kada ga pronađemo, dermatolozi preporučuju da dezodorans menjamo na svakih šest meseci, jer se telo navikne i više ne reaguje na njega.

Stručnjaci objašnjavaju i to da razne vrste znoja, kao što je onaj koji je izazvan stresom, toplotom ili vežbanjem, imaju karakterističan hemijski sastav, pa je tako, na primer, “miris” stresa izuzetno neprijatan.

Foto: Shutterstock

Najbolji način za sprečavanje neprijatnih mirisa ispod pazuha su dezodoransi u stiku, a ako je osoba alergična, može da ga napravi i sama pomoću raznih ulja i ekstrakata sa antibakterijskim dejstvom.

Žute mrlje na odeći se pojavljuju zbog reakcije aluminijuma sa znojem, tkaninom ili praškom za veš i zato je neophodno pažljivo pročitati deklaracija na dezodoransu.

Dermatolozi, takođe, upozoravaju na to da se ne preteruje sa antibakterijskim sapunima i kupkama. Oni otkrivaju i “tajnu” koja kaže da su dezodoransi za muškarce i žene marketinški trik, jer je sastav isti, a jedina razlike su pakovanje i miris.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Avaz.ba

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar