Možda nisu dobra za zdravlje, ali evo šta sve možete da očistite GAZIRANIM PIĆIMA

Skidaju sve mrlje, pa i one najtvrdokornije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia/Kirill Ryzhov / Panthermedia / Profimedia

Mnogi od nas obožavaju gazirana pića.

Isto tako ih i rado pijemo, iako nisu baš dobra opcija kada je u pitanju zdravlje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Međutim, gazirana pića mogu da se iskoriste i u svrhu čišćenja.

Da, zvuči iznenađujuće, ali zaista funkcioniše.

Mrlje od ulja
Curenje ulja nije problem koji se vidi samo na automobilu, već može da vam pokvari i izgled kolnog prilaza. Možda vam se čini da je uklanjanje ovih mrlja ogroman posao, ali će vam gazirano piće skratiti i muke i posao. U njima se nalazi fosforna kiselina koja ima sposobnost čišćenja masti. Sve što je potrebno jeste da piće nanesete na mrlju, da dobro očetkate, a zatim isperete. Po potrebi ponovite postupak.

Foto: Profimedia/Olaf Speier / Alamy / Alamy / Profimedia

Mrlje od masnoće i ulja na odeći
Baš kao što možete da očistite staro ulje i masnoću na prilaznom putu, istim sistemom možete da uklonite i mrlje na odeći. Dakle, gazirani napitak stavite direktno na mrlju, ili ga dodajte u veš mašinu tokom pranja. Važno je da zapamtite da to mora da bude prozirno piće, da ne bi dodatno uprljalo odeću.

WC šolja
Pomoću kiseline iz gaziranih pića, vrlo jednostavno možete da uklonite tvrdokornu nečistoću iz wc šolje. Samo sipajte piće u wc šolju i ostavite da odstoji oko sat vremena. Nakon toga, šolju dobro očetkajte i isperite. Istim sistemom možete da očistite i fuge.

Foto: Profimedia/Kateryna Kukota / Alamy / Alamy / Profimedia

Sudovi
U posudu sipajte piće i u nju umočite četku, a zatim ribajte dno lonaca i tiganja pre ispijanja. Stručnjaci preporučuju da, ukoliko imate problem sa tvrdokornim mrljama, sipate piće u lonac ili tiganj i da ga tako kuvate oko pola sata na laganoj vatri. Zatim pomerite sa šporeta, ostavite da se ohladi, a zatim izribajte mrlje sunđerom za sudove.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Reader's Digest

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar