Predsednik Vučić u Skoplju: “Prošlost ostavljamo iza sebe, imamo jedan CILJ – da građani žive bolje”

Predsedniku Srbije je uručena zahvalnica za pruženu pomoću u vakcinaciji državljana Severne Makedonije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: PINK

U Skoplju se danas održava veliki regionalni ekonomski forum u okviru inicijative Mini Šengen, na kome učestvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Severne Makedonije i Albanije Zoran Zaev i Edi Rama.

Predsedniku Srbije je uručena zahvalnica za pruženu pomoću u vakcinaciji državljana Severne Makedonije tokom pandemije virusa kovid 19. Zahvalnicu su uručili Makedonska asocijacija novinara i Privredna komora Severne Makedonije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Obraćanje Edija Rame

– Ovde imamo prisutne ljude koji stvaraju posao i prihode, žele da napreduju, za sve njih je potrebna ova inicijativa. Ovaj region ne treba da živi u prošlosti, ukoliko ne nastavimo zajednički da razvijamo privredu, sitni smo i podeljeni. Ne želimo da ostanemo u prošlosti – rekao je on.

Obraćanje Vučića

– Kad smo kretali u ovo, učinilo nam se da je to nešto što menja stvari na Balkanu. Razmišljali smo o tome kako bi bilo dobro da i oni što nisu najbliži, rešili smo da od pogleda u prošlost glavu okrenemo u budućnost. Mogu da vam kažem da u poslednje dve godine se razvilo iskreno poverenje između nas. Važno je da ljudima pokažemo da smo u stanju sami da donosimo odluke i brinemo o sebi, da budemo na evropskom putu, da radimo sa svima, ali da ne čekamo da nas neko negde vodi – rekao je predsednik Vučić.

– Pokazujemo da prošlost ostavljamo iza sebe, da gledamo u napredak standarda običnih ljudi. Ovo je upereno ka jedinom cilju – da naši građani žive bolje, ništa nije lepše i važnije i svetije od toga. U svim oblastima možemo da sarađuemo – podvukao je predsednik.

– 1. januar 2023. nema granica za naše građane, idete od Beograda do Tirane, niko vas ne zaustavlja i niko vas ništa ne pita. Time snažimo sve naše kapacitete i u svemu smo bolji nego juče – rekao je Vučić.

Obraćanje Zaeva

– Ponosni smo što možemo da obezbedimo ovo, proširenje zelenih koridora sa Zapadnog Balkana ka EU. Da imamo neprekidno kretanje, nadamo se i šire, van našeg regiona. Potpisaćemo važan ugovor i još dva memoranduma o saradnji – rekao je on.

Foto: PINK

BONUS VIDEO: 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar