Boem kolač za ljubitelje čokolade: Kremasta i fina poslastica koju ćete obožavati (RECEPT)

Predstavlja dobru zamenu za tortu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: - / Panthermedia / Profimedia

Lagane i kremaste strukture su ono što svi želimo da probamo tokom letnjih dana.

Ovaj kolač je namenjen ljubiteljima čokolade i onima koji vole lepo da se zaslade.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Veoma podseća na tortu, pa ga možete praviti i za neke posebne prilike.

Sastojci za dve kore:

10 belanaca

10 kašika šećera

10 žumanaca

Foto: Pixoi Ltd / Alamy / Profimedia

4 kašike brašna

100 g kakaa

200 g mlevenih oraha

Krem:

500 ml mleka

10 kašika šećera

10 žumanaca

4 kašike brašna

vanila po želji

200 g maslaca

Glazura:

100 g crne čokolade

3 kašike ulja

3 kašike mleka

Foto: Alena Dvorakova / Panthermedia / Profimedia

Priprema:

U činiju sipajte 5 belanaca i umutite ih sa 5 kašika šećera tako da napravite penu. Dodajte 50 g kakaa, 100 g mlevenih oraha i 2 kašike brašna. Sve lagano sjedinite i sipajte u veliki pleh dimenzija 40×30 cm koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Peći između 15 i 20 minuta.

Korica je gotova kada ivice počnu da se stežu, ali pazite da je ne pečete previše kako kora ne bi bila trvrda. Možete mutiti i sve sastojke za koru odjednom, pa podeliti smesu na dva dela.

Pečena oba biskvita ohladite i presecite po širini, da dobijete po dve manje kore i tako dobijete 4 korice veličine pola velike tepsije.

Foto: Alena Dvorakova / Panthermedia / Profimedia

Umitite šećer, žumanca i brašno sa malo mleka, a ostatak mleka stavite na laganu vatru da provri. Zakuvati žumanca i uz stalno mešanje skuvajte fil i ostavite da se prohladi. Maslacu rastopljenom na sobnoj temperaturi dodajte ohlađeni krem i umutite.

Između korica nanesite fil, na svaku koru po 1/3 fila, na gornju koricu se ne maže. Ako vam je lakše, namažite svaku koricu posebno i onda ih naslažite jednu na drugu, da vam na svakoj bude jednaka količina fila.

Otopiti na pari čokoladu za kuvanje sa uljem i mlekom i premazati kolač. Ostavite nekoliko sati da odstoji pa poslužite.

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs, stil.kurir.rs

Komentari (0)

Ostavite komentar

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!