Lagane i kremaste strukture su ono što svi želimo da probamo tokom letnjih dana.
Ovaj kolač je namenjen ljubiteljima čokolade i onima koji vole lepo da se zaslade.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Veoma podseća na tortu, pa ga možete praviti i za neke posebne prilike.
Sastojci za dve kore:
10 belanaca
10 kašika šećera
10 žumanaca

4 kašike brašna
100 g kakaa
200 g mlevenih oraha
Krem:
500 ml mleka
10 kašika šećera
10 žumanaca
4 kašike brašna
vanila po želji
200 g maslaca
Glazura:
100 g crne čokolade
3 kašike ulja
3 kašike mleka

Priprema:
U činiju sipajte 5 belanaca i umutite ih sa 5 kašika šećera tako da napravite penu. Dodajte 50 g kakaa, 100 g mlevenih oraha i 2 kašike brašna. Sve lagano sjedinite i sipajte u veliki pleh dimenzija 40×30 cm koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Peći između 15 i 20 minuta.
Korica je gotova kada ivice počnu da se stežu, ali pazite da je ne pečete previše kako kora ne bi bila trvrda. Možete mutiti i sve sastojke za koru odjednom, pa podeliti smesu na dva dela.
Pečena oba biskvita ohladite i presecite po širini, da dobijete po dve manje kore i tako dobijete 4 korice veličine pola velike tepsije.

Umitite šećer, žumanca i brašno sa malo mleka, a ostatak mleka stavite na laganu vatru da provri. Zakuvati žumanca i uz stalno mešanje skuvajte fil i ostavite da se prohladi. Maslacu rastopljenom na sobnoj temperaturi dodajte ohlađeni krem i umutite.
Između korica nanesite fil, na svaku koru po 1/3 fila, na gornju koricu se ne maže. Ako vam je lakše, namažite svaku koricu posebno i onda ih naslažite jednu na drugu, da vam na svakoj bude jednaka količina fila.
Otopiti na pari čokoladu za kuvanje sa uljem i mlekom i premazati kolač. Ostavite nekoliko sati da odstoji pa poslužite.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)