Milica do Tokija: Srbija uzela treću medalju, a prvu zlatnu – Mandićeva razbila takmičarku iz Koreje!

Srpkinja je pre devet godina u Londonu osvojila prvo zlato, a sada je došla u priliku da se bori za drugo olimpijsko u karijeri

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Javier SORIANO/AFP/Profimedia

Milica Mandić je posle velike borbe došla do finala Olimpijskih igara u tekvondou, a tamo se sastala sa Južnokorejkom Dabin Li.

Ovo je bilo najočekivanije finale, tako da iznenađenja do ovog momenta nije bilo, a u odlučujućoj bici viđeno je sve što ovaj plemeniti sport može da ponudi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Na kraju, slavila je Milica Mandić sa 10:7 i tako svojoj zemlji donela novu medalju iz Tokija, ovog puta u kategoriji preko 67 kilograma.

Odlično je Milica otvorila duel, odmah je šutem u glavu, pa jednim u telo povela sa 5:0, a tu prednost je održala do kraja prve runde.

U drugoj, Milica je pala na pod, zbog čega je Korejka automatski dobila bod, a posle “čelendža” srpskog selektora Dragana Jovića, poen je priznat, iako je situacija bila više nego sumnjiva.

Međutim, nije to pokolebalo legendu našeg tekvondoa, koja je na poslednju pauzu na meču otišla sa prednošću od 6:3, ali koja, naravno, i dalje nije bila nedostižna.

Mirno je ušla u treću rundu, očigledno defanzivno nastrojena, da ne kažemo da je igrala “tekvondo katenaćo” (defanzivni stil fudbala nastao u Italiji). Li je uspela da na minut do kraja smanji na 4:6, a onda i udarcam u stomak izjednači na 6:6, ali je Milica uspela da sa dva udarca dođe do 9:6, pa i do 10:6. Tu je bio kraj za Korejku, koja je osvojila još jedan poen u poslednjim stotinkama, ali to joj je bilo džabe!

Podsetimo, ovo je treća medalja u Tokiju za Srbiju, prvo je Damir Mikec “upucao” srebro, da bi onda i Tijana Bogdanović postala bronzana u istom sportu kojim se bavi i Mandićeva.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar