Mogu vam poslužiti za pripremu nekih jela: Namirnice koje smete DUŽE vreme da držite u zamrzivaču

Zamrzavanje namirnica ponekad je ekonomično

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Chris Rout / Alamy / Alamy / Profimedia

Zamrzavanje hrane i namirnica je odličan način da uštedite na vremenu, ali i novcu.

Bilo da su u pitanju kompletni obroci ili samo neke od namirnica koje želite da zamrznete, mnogo će vam lakše biti kad znate da ih imate u frižideru i da možete da ih iskoristite bilo kad.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Iako uglavnom zamrzavamo namirnice poput mesa, mnogi ljudi ne znaju za još neke koje slobodno možete staviti u zamrzivač.

Mocarela sir

Zamrznite mocarelu kako biste je lakše izrendali kad pravite picu ili neko drugo jelo. Pre upotrebe mocarelu stavite u zamrzivač i ostavite pola sata. Izvadite, izrendajte i iskoristite za pripremu ukusnog jela.

Foto: Chris Rout / Alamy / Profimedia

Crveni i beli luk i ljute papričice

Iseckajte crveni luk i papričice na sitne komade i stavite u kesu za zamrzivač. Češnjeve belog luka odvojte posebno. Sve namirnice zaledite i koristite kad vam budu potrebne tokom kuvanja.

Mleko

U manje flaše sipajte mleko i zaledite. Vodite računa da mleko mora imati 2 odsto i više mlečne masti jer sve ispod toga, zbog velike količine vode, će izgubiti hranljive sastojke.

Foto: Ekaterina Minaeva / Alamy / Alamy / Profimedia

Jaja

Razbijte jaja u plastičnu posudu i lagano promešajte kako biste sjedinili belance sa žumancetom. Zaledite i koristite prilikom pravljenja kolača, sladoleda i slično.

Piletina

Ostatke kuvane ili pečene piletine iseckajte na manje komade i zaledite. Možete ih kasnije koristiti za salate, supe, čorbe i tome slično.

Testo za picu

Zamesite teso za picu i napravite manje loptice koje ćete staviti u kesu pa zalediti. Kad je potrebno, izvadite zaleđeno testo i ostavite u frižideru na nekoliko sati. Primetićete da ćete ga lakše razvući, a kad se ispeče, biće mnogo ukusnije od testa koje ste upravo napravili.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, minimagazin.info

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar