“ZASTRAŠUJUĆI” sukob 2034. godine: Kako izgleda scenario potencijalnog globalnog rata?

Realna borbena dejstva na polju pratiće veliki hakerski napadi na različite sisteme protivnike

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Vladimir Astapkovich / Sputnik / Profimedia

Američki admiral u penziji DŽejms Stavridis i pisac Eliot Akerman u knjizi “2034: Roman o budućem svetskom ratu” opisali su scenario budućeg planetarnog sukoba. Odlomak je objavio magazin “Nešnal interest”.

Prema mišljenju autora, sukob između SAD i Kine 2034. godine u Južnom Kineskom moru dovešće do globalnog požara. Svet se brzo razvija i zato će u budućnosti na bojnom polju preovladati dronovi i autonomna bespilotna vojna tehnika.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs 

Realna borbena dejstva na polju pratiće veliki hakerski napadi na različite sisteme protivnike, smatraju Stavridis i Akerman.

Američki admiral je siguran da će SAD za budući rat morati da obuče manje grupe elitnih specijalnih snaga koje će biti integrisane sa sistemima na bazi naprednih bioloških tehnologija.

– Moramo priznati da će oružje budućnosti biti bespilotno ili čak autonomno. A mi nastavljamo da pravimo i kupujemo naoružanje, predviđeno za konflikte iz prošlosti – zaključili su autori.

BONUS VIDEO:



Izvor: Sputnjik

Komentari (1)

  1. Možda će se gosp. General i slični malo primiriti ako neko uspe da im kaže da bilo kakav rat koji "prognoziraju" itekako može da se dogodi i na njihovoj teritoriji. Do sad su "branili domovinu" i postajali veteriani koji služe domovini" samo na teritrijama koje su od njihove zemlje udaljene više hiljada km. E pa nije više tako gospodo... može i kod vas a šta ćete onda?

    Odgovori

Ostavite komentar