USMRTIO desetoro ljudi: Vozač autobusa koji se prevrnuo PRIZNAO krivicu – oglasila se i policija

Vozač autobusa je uhapšen i on će nakon kriminalističkog istraživanja, biti predan pritvorskom nadzorniku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/YouTube/Facebook

Policija je uviđajem utvrdila da je do saobraćajne nesreće u Slavonskom Brodu došlo tako što se vozač, inače 52-godišnji muškarac sa Kosova, nije držao sredine trake, već je prešao na travnatu površinu gde se autobus prevrnuo.

– Operativno komunikacijski centar Policijske uprave brodsko-posavske, jutros u 6 sati i 19 minuta, primio je dojavu o saobraćajnoj nesreći na autoputu A3 Bregana-Lipovac, kod Slavonskog Broda u kojoj je nekoliko osoba poginulo, dok je više povređeno.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs 

Policija je uviđajem utvrdila da je do nesreće došlo tako što je vozač koji je upravljao autobusom prešao na travnatu površinu. Dolaskom do 211. kilometra autoputa A3, vozač se nije kretao sredinom obeležene trake, već je vozilom prešao na travnatu površinu, a potom je došlo do prevrtanja autobusa na bočnu stranu. Na mestu događaja intervenisali su i vatrogasci, radi izvlačenja tela poginulih.

U ovoj nesreći poginulo je 10 osoba, 15 osoba je zadobilo teške telesne povrede, dok je 30 osoba zadobilo lakše telesne povrede. Povređeni su prevezeni u bolnicu u Slavonski Brod na ukazivanje pomoći, gde su zadržane na daljem lečenju.

Vozač autobusa je uhapšen i on će nakon kriminalističkog istraživanja, biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom i nadležnom državnom odvjetništvu tužilaštvu.

Kako je priznao, zaspao je za volanom.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar