Tači ljut na prištinsku Vladu: Traži hitnu odluku o ukidanju taksi

Poručio je da su odnosi sa SAD od vitalnog značaja za Kosovo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: E-Stock/Petar Jovanović

Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, zatražio je danas hitno zasedanje vlade i donošenje odluke o ukidanju taksi na srpske i proizvode iz BiH u skladu sa zahtevima SAD, jer sve drugo, kaže, dovodi budućnost Kosova u pitanje.

“Kao predsednik Republike Kosovo hitno tražim od Vlade Republike Kosovo da se sastane i donese odluke u skladu sa zvaničnim zahtevima Sjedinjenih Američkih Država. Jako ste potkopali naš poseban odnos sa SAD, bez kojeg ne bismo imali ni slobodu, ni državu, ni budućnost. Ovakvim pristupom budućnost naše države dovodi se u pitanje”, napisao je Tači na fejsbuk profilu.

Poručio je da su odnosi sa SAD od vitalnog značaja za Kosovo.

“Svi mi, šefovi institucija, politički lideri ili vlade, smo zamenljivi. Samo su odnosi sa SAD vitalni i nezamenljivi za Republiku Kosovo. Sukob sa SAD je veoma štetna i neoprostiva greška u modernoj istoriji Kosova”, upozorio je Tači.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Ljajmi:Kurti u akciji, odvojeno sa Ramom, Kosnetom, Hajdari

Više puta ponovljena upozorenja SAD o povlačenu trupa sa kosovske teritorije pokrenula su premijera privremenih prištinskih institucija, Aljbina Kurtija, koji se danas odvojeno sastao sa komandantom Kosovskih bezbednosnih snaga, Rahmanom Ramom i ambasadorom SAD Filipom Kosnetom, piše prištinski Ljajmi.

Pozivajući se na svoja saznanja, Ljajmi piše da je tokom dana u zgradi vlade bilo veoma živo.

Navodi se da je sastanku Kurtija i Kosneta prisustvovao potpredsednik Avdulah Hoti (DSK), kao i da je kosovski premijer razgovarao sa ministarkom ekonomije Rozetom Hajdari, koja je, inače, u prištinskoj vladi zadužena za ukidanje taksi.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar