Samo da nije po Novakovom: Federer odbacio ovaj predlog – ljubomora ili nešto drugo?

Grk Stefanos Cicipas je pokrenuo celu priču

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
EPA-EFE/NEIL HALL/Ilustracija

Nakon poraza od Filipa Krajinovića u polufinalu ATP turnira u Hamburgu, Stefanos Cicipas izneo je predlog koji bi mogao da promeni tenis, a izaziva dosta polemika.

Nije ovo prvi put da se govori o aktivnom učestvovanju trenera u teniskim mečevima. Pominjano je to pre četiri godine, kada su Novak i Rodžer imali različitav stav:

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Na svakom poenu bi “koučing” trebalo da bude dozvoljen u tenisu. Ovaj sport to mora da prihvati. Verovatno smo jedini globalni sport koji ne koristi pomoć trenera tokom igre. Dozvolite to! Vreme je da ovaj sport napravi korak napred. Tenis mora da se modernizuje, što je teško, jer je pun tradicionalista koji donose prevagu. Zbog čega to samo u tenisu nije dozvoljeno, a jeste u svim drugim sportovima. To je istina, treneri pomažu teniserima na terenu, uprkos pravilima. Ponekad se igrači zbog toga kažnjavaju, ali u većini slučajeva nema kazne- rekao je Cicipas.

Foto:
NIC BOTHMA/EPA

Pre nekoliko godina Novaku se takav stav dopao:

– Rekao bih da je to super ideja. Možda bi bilo dobro da treneri i igrači imaju slušalice na ušima i da tako komuniciraju. Ideju bi prihvatile verovatno i mnoge kompanije koje bi uložile u tenis kako bi se koristile njihove slušalice. Doduše, rekli su da bi publika putem TV ekrana mogla da čuje o čemu se priča, tako da mora da postoji i mala opreznost oko toga- tada je pričao Đoković.

Rodžer je bio naravno protiv:

– Nisam za to. Lepa stvar u tenisu je što ste na neki način sami na terenu i morate da se snađete. Uz to, nemaju svi igrači dovoljno novca da angažuju trenere, tako da nisam siguran ni da bi sa te strane bilo korisno. Trenutno se koriste razni znakovi rukama i signali koje nije teško razumeti. Ako do toga i dođe, nadam se da će biti kada se penzionišem- poručio je tada Rodžer.

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar