Lekcija iz humanosti! Lazar (10) želi da pomogne malom Bošku: Njegovo pismo tera SUZE na oči (FOTO)

Tako mali, ali vrlo razuman i osetljiv dečak

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Budihuman, Printscreen

Sve je manje vremena da se za lečenje malenog Boška Guglete, koji boluje od opake spinalne mišićne atrofije, skupi suma od 2,4 miliona dolara. U poslednje vreme su se mnogi dali u akciju prikupljanja novca, neko slanjem sms porukama, neko putem licitacija, a neko i drugim nesvakidašnjim i velikodušnim gestovima.

Tako je na Tviter nalogu “Da i Boško pobedi SMA” osvanuo post koji je mnoge ostavio bez teksta.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Pismo koje je upravo napisao moj sin koji ima samo 10 godina. Tako mali ali vrlo razuman i osetljiv dečak. Pismo za Boška. Početne (cene)  nema. Ako neko želi da licitira i nagradi trud jednog deteta. Srećno Boško – pisalo je iznad fotografije pisma.

– Zovem se Lazar. Imam 10 godina. Završio sam četvrti razred. Mnogo mi je žao Boška. Moja mama je u grupi. Pomaže. Kaže da treba mnogo novca za lečenje. Zato vas molim humani ljudi da pomognete Bošku. Kada dobijem pare za dopunu, ja uplatim kredit i pošaljem SMS za Boška. Želim da Boško ozdravi i raste sa svojim roditeljima kao i ja. Molim vas pomozite Bošku. Od srca Lazar – napisao je mališan u pismu.

Podsećamo, kada je Boško imao samo tri meseca, njegovi roditelji su primetili da je dosta mirniji nego što bi trebalo da bude u tom uzrastu. Iako je slaba pokretljivost bila prisutna od samog rođenja, ona je uvek bila pravdana time da se deca razlikuju – neka su živahnija, a neka mirnija.

Posle mnogobrojnih pregleda i analiza, dobili su rezultate kojih su se pribojavali. Nažalost, Bošku je uspostavljena dijagnoza SMA 1 (spinalna mišićna atrofija tip 1). Reč je o neuromišićnoj bolesti, teškoj i progresivnoj, koja može da ima i smrtni ishod. Bolest se manifestuje progresivnom atrofijom mišića i gubitkom životnih funkcija, kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.

Bošku su sredstva potrebna za terapiju Zolgensma, lečenje u inostranstvu, rehabilitacije, fizikalne i okupacione terapije, za laboratorijske analize, ortopedska pomagala, medicinske aparate kao i za putne troškove i smeštaj.

Da i Boško pobedi SMA! Budimo humani!

Pomozimo Bošku!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1032 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1032 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001037970-33

Uplatom na devizni račun: 160600000103802950

IBAN: RS35160600000103802950

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

BONUS VIDEO: 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar