“Uskoro SKAČU korona brojke”: Profesor Kočović izneo najnoviju prognozu, pa UPOZORIO građane

Prethodnih 17 dana raste broj zaraženih, rekao je profesor Kočović, i to nije situacija samo kod nas

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Danilo Krša

Profesor Petar Kočović rekao je da je Srbija i dalje u “zelenoj” zoni kada je u pitanju porast broja novozaraženih korona virusom.

Vakcinacija se odvija nešto sporije, a nepridržavanje mera može dovesti do većeg skoka, upozorio je on. Rekao je i da se za sada Srbija kreće u bezbednom okviru trendova rasta ali da situacija za nedelju dana može da bude drugačija.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Broj imunizovanih drugom dozom je oko 36 odsto, ovo nije loš,e a broj zaraženih po tom koeficijentu pada relativno nisko. Mi smo još uvek dobri, lagano raste, u martu smo bili jako loši ali sada to polako, polako raste. Još uvek smo u dobroj zoni. Za sedam dana ćemo pričati drukčije jer svi znamo da se mere ne poštuju- rekao je on.

Prethodnih 17 dana raste broj zaraženih, rekao je profesor Kočović, i to nije situacija samo kod nas, prenose Novosti.

– Brojke rastu i u Britaniji, Izraelu gde je 60 odsto ljudi vakcinisano drugom dozom, Grčkoj… Dosta se putuje i transmisija se vrši putovanjem i cirkulacijom. Cirkulacija je zaražavanje kada ne znamo da smo zaraženi, dođemo kod nekoga u goste i sve ukućane zarazimo, i onda se oni razmile i dalje zaražavaju. A transmisija je kada putujemo i dalje širimo virus ili ga dobijamo u toku putovanja- rekao je on.

BONUS VIDEO:

Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar