London sprema TAJNU operaciju: 4.000 vojnika u “borbi” protiv Rusije i Kine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto_ Pixabay/Grzegorz Korczyc

Britanske specijalne jedinice krenuće u novu tajnu misiju protiv Rusije i Kine u okviru intenziviranja borbe sa protivnicima na nivou država, prenosi list „Tajms“, pozivajući se na komandanta brigade Marka Totena.

Prema njegovim rečima, britanska specijalna vazdušna služba i specijalna brodska služba izvršavaće opasnije zadatke usmerene na suprotstavljanje državama. Komandant brigade će predvoditi „snage specijalne namene“ britanske mornaričke pešadije koje će pomagati specijalnim jedinicama boreći se protiv terorizma i obuzdavajući plaćenike širom sveta. Grupu će činiti 4.000 ljudi, izveštava „Tajms“.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Ono što možemo da uradimo je da omogućimo specijalnim jedinicama da se fokusiraju na složenije, kompleksnije zadatke suprotstavljanja Rusiji i Kini. To zahteva znanje i iskustvo pravih stručnjaka, zato ćemo im dati više vremena i ljudstva kako bi se izborili sa njima (zadacima), a mi možemo izvršavati neke zadatke kao što su antiteroristička aktivnost na moru ili zajedničke operacije koje predstavljaju poteškoće i koje su praćene većim rizicima – rekao je brigadir.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Sputnjik

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar