Novak Filipović na PROTESTU stajao iza Marinike i Đilasa, a onda se ZGROZIO zbog jednog poteza (VIDEO)

Tepićeva je u vreme kada je bila pokrajinski sekretar za sport mimo zakona dodelila državni novac njegovom sportskom klubu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Novi gost Vladimira Đukanovića u emisiji „Ozbiljno sa Đukom” u okviru produkcije Objektiv TV bio je Novak Filipović, fitnes-trener iz Pančeva koji je 10 godina radio za sadašnju potpredsednicu Stranke slobode i pravde (SSP) Mariniku Tepić. On priznaje da je verno pratio svoju saradnicu kroz sve stranke koje je menjala, od Lige socijaldemokrata Vojvodine do SSP, i da je bio jedan od njenih najbližih operativaca sve do momenta kada je uhapšen zbog sumnje da je pripadnik organizovane grupe koja je dilovala drogu.

– Marinika Tepić je odmah bila obaveštena da sam uhapšen. Tri nedelje pre hapšenja nju sam obavestio da je mi nagovešteno da tako nešto može da se desi. Poznajemo se više od 10 godina, vodio sam neke organizacione poslove što se tiče stranaka, od LSV do SSP: skupljanje potpisa, štandovi, protesti… Uvek sam s njom bio u svim tim akcijama – ispričao je Filipović, koji ne krije da je razočaran što Marinika sada pere ruke od njega.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

TVRDI DA GA NE POZNAJE

Od trenutka hapšenja Filipovića, Marinika Tepić tvrdi da ga uopšte ne poznaje – iako je on za nju čitavu deceniju obavljao najvažnije partijske zadatke.

– Određen mi je pritvor u trajanju od 48 sati i po izlasku mi advokatica saopštava novinske naslove. Ostao sam u šoku. Između ostalog, ti naslovi su bili da Marinika Tepić mene ne poznaje uopšte, da je iz medija saznala da sam uhapšen zbog teških krivičnih dela. A pre samo tri nedelje, kad sam joj rekao da tako nešto može da se desi, ona mi je savetovala da pokušam negde da se sklonim, da odem iz Pančeva na neko vreme. Ja sam joj rekao da nemam gde, tu radim, tu živim… Ali zna se kako to ide, pranje ruku, puštanje niz vodu, nije lepo, ali očekivano je s njene strane – navodi Filipović.

IGNORISALA I NJEGOVU MAJKU

S druge strane, on je očekivao da se Marinika javi njegovoj majci, koju poznaje duže nego njega.

– Moja majka je bila u LSV pre mene i Marinike, može se reći. Međutim, Marinika posle hapšenja direktno prekida svaki kontakt sa mnom. Rekla mi je majka da je dolazila predsednica pančevačkog odbora nekoliko puta da se raspituje šta se dešava, da vide da li su oni u nekom problemu, kako da reaguju, da li mogu moje hapšenje da iskoriste kao obračun vlasti s opozicijom ili ne, samo to – dodaje Filipović.

MILIONČE IZ POKRAJINSKE KASE

Prema njegovim rečima, Tepićeva je u vreme kada je bila pokrajinski sekretar za sport mimo zakona dodelila državni novac njegovom sportskom klubu.

Foto: Objektiv.rs/Stefan Kojić

– Dala mi je novac iz pokrajinske kase za sportski klub. Zapravo, 2012. godine, kada je dobila tu funkciju, otišao sam kod nje i pitao je postoji li mogućnost da budem finansiran kao sportista, bavim se pauerliftingom, i ona je predložila da otvorim sportski klub, skupim takmičare, krenem da se takmičim, i kad budem imao rezultate, onda mogu da konkurišem. Bili su to godišnji konkursi, nisam bio jedini kandidat. Prve godine kad sam osnovao klub, imao sam nekoliko takmičara, dobre rezultate, dobio sam na godišnjem nivou 150.000 dinara. Za četiri godine to je oko milion dinara, isključivo za klub, novac je išao preko Sportskog saveza Pančeva – objašnjava Filipović.

NIJE OBJAŠNJAVALA „PRELETE”

Interesantno je da je fitnes-trener pratio Mariniku iz stranke u stranku.

– Prvo je bio LSV, pa Saša Janković. Onda ona prelazi kod Zorana Živkovića i prešao sam i ja sa njom, bio sam u gradskom odboru. Na kraju smo došli kod Dragana Đilasa, išao sam svuda za Marinikom, verovao sam joj. Nije objašnjavala „prelete”, ali shvatio sam da je njen lični interes u pitanju – poručuje Filipović.

Kako navodi, Marinika mu je u jednom trenutku obećala i policijsku značku kada dođe na vlast.

– Tražila mi je da iselim jednog novinara iz Pančeva, Miću Milakova, to je bilo pre nekoliko godina. Pisao je dosta tekstova o njoj i to ju je nerviralo. Rekla mi je da ne želi više da taj novinar živi u Pančevu, ne želi da ga vidi tu… Obećala mi je policijsku značku kada dođe na vlast, valjda da mogu da iselim nekoga ako zatreba, a ja nikad nisam izrazio želju da budem u policiji – zaključuje Filipović.

NE DAJE PARE

Filipović kaže i da je upoznao Dragana Đilasa.

– Video sam ga nekoliko puta, pronašao sam mu prostor u Pančevu za odbor stranke kod mog zeta u kafani. Mislim da sam bio član Glavnog odbora stranke, ali niko se nije oglasio kad sam uhapšen, možda su me zaboravili – navodi Filipović i dodaje da članovi SSP u Pančevu i dalje plaćaju Đilasove stranačke prostorije, iako on ima puno para.

ĐILAS: POLA OSAMJE, IDEMO KUĆI!

Fitnes-trener ističe da je bio jedan od organizatora protesta „1 od 5 miliona” u Pančevu i da je na onom najvećem protestu u Beogradu stajao na bini iza Marinike, Đilasa i ostalih opozicionara.

Tada sam potpuno izgubio veru da oni hoće nešto da promene. Došli su ljudi iz cele Srbije, samo su šetani ukrug, izvođeni su bivši političari da pričaju, počelo je da im se zviždi… U jednom trenutku Đilas je pogledao u sat i rekao: „Pola osam je, idemo kući, doći ćemo sledeće nedelje” – kaže Filipović

OVU I DRUGE ZANIMLJIVE PRIČE PROČITAJTE U ŠTAMPANOM VIKEND IZDANJU OBJEKTIVA ZA 17. I 18. JUL

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (3)

  1. Nije mi jasno i pored svega sto prica kao npr da iseli novinara iiz Panceva po naredjenju Marinike itd nije se pitao da li je to u redu i da shvati kakva je ta stranka i kakva mu je nadredjena, tj Marinika pa i dalje ostaje uz nju. Ali kad mu se licno desi nepravda, e onda pobesni. A da li se zapitao za tog novinara i njegovu porodicu kakva bi nepravda bila za njih, i sta bi on to morao protuzakonito raditi da je slucajno dobio policijsku znacku. To njemu nista nije vazno kako bi unesrecio druge ljude, samo kad je njegova glava u pitanju onda ce da kaze kakva je Marinika. E pa sram te bilo sto ti nije bilo vazno sta se radi i cutao si samo radi tvoje koristi.

    Odgovori
  2. Ноле "сине", јесили ти исплаћен за обављање послова док си им требао? Јеси, преплаћен си! Да ли им сада требаш? не требаш! Онда ајд здраво, ко са ђаволом тикве сади о главу му се разбијају!

    Odgovori

Ostavite komentar