“Ne slušajte ih, ZAPALIĆETE se na plaži”: Dr Isailović objašnjava kako najbolje da se ZAŠTITITE od sunca

Veoma je važno mazati se preparatima za sunčanje sa zaštitnim faktorom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pritnscreen/Youtube

Dermatolog Gordana Isailović kaže za Objektiv da joj poslednjih dana na preglede dolaze devojke koje su izgorele na suncu jer su, kako tvrdi, slušale savete poznatih influenserki, pa se mazale margarinom kako bi brže potamnele na plaži.

– To je neka vrsta pomodarstva. Posle priče o kantarionovom, maslinovom i kokosovom ulju, na red je došao margarin. Margarin ne štiti od sunca uopšte, a još manje pomaže da devojke dobiju tu bronzanu boju za kojom žude. Većina žena to čuje od raznih tiktokerki, blogerki i trendseterki i odmah potrči da to primeni, ne razmišljajući kakvu štetu može da pretrpi, uključujući i to da dobije ozbiljne opekotine – kaže dr Isailović.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prema rečima naše sagovornice, zbog ekstremno visokih temperatura sa kojima se susrećemo prethodnih dana, veoma je važno mazati se preparatima za sunčanje sa zaštitnim faktorom, u zavisnosti od tipa kože.

– Samo mleka i kreme sa zaštitnim faktorom mogu da sačuvaju zdravlje kože na jakom, letnjem suncu, a ideja da ćete od margarina lepše pocrneti je naivna. Preparat sa zaštitnim faktorom trebalo bi odrediti i po tome da li je koža zdrava ili ne. Najbolje je da tako nešto izaberete uz konsultaciju sa dermatologom – objašnjava dermatolog. Naša sagovornica ističe da margarin može delimično da prija izrazito suvoj koži.

– Sa margarinom nema hidratacije kože, nema zaštite od sunca, ima nešto masti, koja može da prija samo izrazito suvoj koži. Margarin može da bude koristan za jednog od sto ljudi, a mnogi koji se njime mackaju a ne znaju koji tip kože imaju, rizikuju da dobiju i akne – tvrdi dr Isailović.

Ovu i ostale zanimljive priče čitajte u današnjem izdanju lista Objektiv.

BONUS VIDEO:

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar