EU žestoko ZAPRETILA Hrvatskoj: Ako ne uradite ovo u roku od dva meseca, možete ići pred SUD

Hrvatska i još dve države članice, dužna je da u roku od dva meseca ukloni nedostatke koje utvrdila Komisija

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/Printscreen ,Pixabay

Hrvatska je danas u okviru julskog paketa odluka o povredama prava EU, dobila jednu službenu opomenu za upućivanje radnika na jedinstveno tržište i jedno obrazloženo mišljenje, zbog neispravnog prenošenja delova direktive o istrošenom gorivu i radioaktivnom otpadu.

Hrvatska i još dve države članice, dužna je da u roku od dva meseca ukloni nedostatke koje utvrdila Komisija, a u protivnom slučaj može ići pred Sud EU.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Direktiva propisuje da države članice moraju izraditi i sprovesti nacionalne programe za gospodarenje svim istrošenim gorivom i radioaktivnim otpadom nastalima na njihovom državnom području, do njihovog odlaganja. Države članice, navodi se, bile su obvezne da direktivu prenesu u svoja nacionalna zakonodavstva do 23. avgusta 2015.

Službena opomena Hrvatskoj je upućena zbog direktive o upućivanju radnika na jedinstveno tržište.

Hrvatska je u grupi od 24 države koje su dobile službene opomene da poštuju direktivu o upućivanju radnika.

Cilj direktive o upućivanju radnika je ojačati praktičnu primenu pravila o upućivanju radnika rešavanjem pitanja povezanih s borbom protiv prevara i zaobilaženja pravila, pristupom informacijama i administrativnom saradnjom među državama članicama.

Komisija, navodi se, namerava da obezbedi da se postojećim pravilima omogući nastavak upućivanja radnika na jedinstvenom tržištu bez nepotrebnih prepreka za poslodavce uz istodobno obezbeđivanje prava upućenih radnika.

Navedene države članice imaju dva meseca za preduzianje odgovarajućih mera, a u protivnom Komisija iim može uputiti obrazložena mišljenjam što je samo korak do Suda EU.

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs, Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar