“Ne prihvatam da mi je brat ubijen”: Ljepojina sestra U SUZAMA – jezivi detalji sa identifikacije žrtava

Belivukova ekipa je u vikendicu smrti dovodila otete, zverski ih mučila i ubijala na najmonstruozniji način

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Vlada Šporčić

Rodbina žrtava kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića juče je pozvana u Tužilaštvu za organizovani kriminal da bi identifikovala svoje najbliže. U tužilaštvu su se pojavili bliski rođaci Milana Ljepoje, Lazara Vukićevića i Aleksandra Gligorijevića zvanog Puki.

Iz zgrade je, u pratnji supruga, izašla sva u suzama Ljepojina sestra Milena, koja je rekla da je dobila status oštećene i upoznala se s predmetom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Ne prihvatam da je moj brat ubijen jer ga nisam prepoznala ni na jednoj slici ni snimku – rekla je očajna žena.

Mirko Gligorijević, Aleksandrov otac, u zgradi se zadržao više od dva sata i rekao je da mu je tužilac pokazao fotografiju sina sa trakom preko usta.

– Nisam ništa drugo video, osim te fotografije, i nisu mi rekli da imaju trag da je ubijen. Znao sam da je moj sin cenio Velju Nevolju, a od nestanka se nadam da će se pojaviti živ. Supruga stalno plače i ne jede po tri dana. I Aleksandrova ćerka (13) stalno pita kad će joj doći tata – kazao je Gligorijević.

On je dodao da je njegov sin voleo “Principe”.

– On i Velja su su bili dobri i moj sin se radovao kad je oslobođen za ubistvo na šinama – rekao je nesrećni čovek.

Ko je sve ubijen u kući strave: Milan Ljepoja, Zdravko Radojević, Goran Veličković Goksi, Lazar Vukićević, Aleksandar Gligorijević Puki.

Monstruozni kriminalni klan čije su vođe uhapšene u februaru tereti se za ubistvo najmanje petorice ljudi. To su Milan Ljepoja, Goran Veličković Goksi, Zdravko Radojević, Lazar Vukićević i Aleksandar Gligorijević Puki. Poslednju dvojicu je tužilaštvo tek pre nekoliko dana stavilo na spisak žrtava, piše Telegraf.

– U mašini za mlevenje mesa koja je pronađena u kući koja je pripadala klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u beogradskom naselju Ritopek nalazi se više DNK uzoraka različitih žrtava. To je definitivno potvrđeno posle veštačenja, koje su obavili pripadnici MUP i Tužilaštva za organizovani kriminal – rekao je svojevremeno ministar policije Aleksandar Vulin.

Uprkos svim merama predostrožnosti, Belivukova ekipa je ostavila dosta tragova u kući u Ritopeku. Među njima su i biohemijski dokazi o boravku žrtava srpskog ogranka “kavačkog klana” u ovoj vikendici, iz koje nikad nisu izašli. Srpski telegraf je ekskluzivno objavio kako izgleda soba smrti, skrivena iza posebne pregrade. U njoj su, između ostalog, teniske torbe u kojima su ubice iznosile delove tela ubijenih rivala, najlonske trake, kojima su uvijali ostatke likvidiranih ljudi, hemijska sredstva za čišćenje tragova krvi, motor za mašinu za mlevenje mesa, u kojoj su sitnili delove tela.

Forenzičari su posebnu pažnju posvetili i odlivnom kanalu, kojim je oticala krv ubijenih, kao i zidovima na kojima su ostale kapljice krvi žrtava. Iako je soba neposredno posle poslednjeg zločina prekrečena, tragovi na zidovima su se probili kroz nanetu boju.

– Oni su posle saslušanja Belivuka po povratku iz Crne Gore naslutili da im se nešto sprema. Panično su počeli s uklanjanjem dokaza, ali nisu uspeli – rekao je izvor iz istrage.

Prema dosadašnjim rezultatima istrage, Belivukova ekipa je u vikendicu smrti dovodila otete, zverski ih mučila i ubijala na najmonstruozniji način: sekla udove, glave, potom komadala tela i mlela u mašini za meso.

Namamljeni, pa kasapljeni

U rešenju o proširenju istrage navode se detalji surovih ubistava, a opisan je i način na koje su Vukićević i Gligorijević namamljeni i odvezeni u kasapnicu u Ritopeku. Iz dokumenta tužilaštva proizlazi da su i Vukićević i Gligorijević likvidirani jer su, navodno, bili umešani u pripremu ubistva Belivuka i Miljkovića.

Kako tvrdi tužilaštvo, Belivuk i Miljković došli su do saznanja da Gligorijević suparničkoj navijačkoj grupi odaje informacije kuda se kreću i da planiraju da ih ubiju snajperom. Na prevaru je namamljen prvo u kafić u Beton hali, a odatle u Ritopek.

– Osumnjičeni su izvršenje krivičnog dela pokušali da prikriju tako što su Gligorijevićevu odeću isekli i stavili u kesu, a zatim upakovali u svoja vozila i odvezli u nepoznatom pravcu. Prostoriju u kojoj je zločin izvršen posuli su različitim hemijskim sredstvima da bi uništili tragove – navode iz tužilaštva.

BONUS VIDEO:Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar