Aleksandar iz Vranja krenuo po penziju, pa našao novčanik PUN para: Njegov GEST je sve ostavio bez teksta

I dok je Aleksandar podigao penziju, za tih desetak minuta u poštu je ušla Vranjanka koja je izgubila novčanik

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija,foto: Shutterstock

Aleksandar Sofrenović (70), penzioner iz Vranja, pronašao je novčanik pun para i dokumenata ispred glavne pošte i vratio ga gospođi koja ga je izgubila.

Sve se dešavalo u ponedeljak pre podne kada je Aleksandar došao da podigne penziju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Došao sam biciklom i kada sam ga parkirao, okrenuo sa se ka crkvi. U tom trenutku sam na stazi pored ugledao crni novčanik. Pogledao sam da nije možda nekom od prolaznika ispao, ali tu nije bilo nikog. Nikog nije bilo ni na bankomatu koji je u blizini. Uzeo sam novčanik i krenuo da podignem penziju, planirajući da kad završim, otvorim ga, nađem način da vidim čiji je i stupim u kontakt sa vlasnikom – priča Aleksandar.

I dok je Aleksandar podigao penziju, za tih desetak minuta u poštu je ušla Vranjanka koja je izgubila novčanik.

Obezbeđenje pošte, kome se ova žena obratila, reagovalo je odmah, pokušavajući da pregleda snimke nadzornih kamera.

Dok je žena objašnjavala gde je verovatno izgubila novčanik, prišao je Aleksandar i pitao, da li traži neki crni novčanik?

Ispostavilo se da je to upravo onaj koji je ova žena izgubila. Iako je vlasnica novčanika insistirala da Aleksandra nagradi kao poštenog nalazača, časti ga kafom ili ručkom, on to nije želeo.

– Taman posla, danas je veliki praznik, eto pogledali su nas svetitelji da se sve dobro završi. Svaki dinar se teško zarađuje, a to je vaše, ne znam ni koliko i šta ima unutra, nisam ga ni otvorio. Ne želim ništa, hvala vam – izričit je bio Aleksandar obraćajući se vlasnici novčanika.

A u novčaniku je bilo 70.000,00 dinara, kartice i dokumenta. Vranjanka koja je izgubila novčanik, nije želela da javno govori o svemu zbog pretrpljenog šoka. Zatečena je poštenjem čoveka koji joj je vratio novac, a koji je ranije podigla sa bankomata, prenosi Informer.

Reč je o bankovnoj pozajmici za refinansiranje kredita. Aleksandar Sofrenović nekada je radio kao obezbeđenje u vranjskom „Jumku“, otac je četvoro dece. Penzionerske dane provodi uživajući sa unucima.

BONUS VIDEO:



Izvor: Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar