Skandal: Nastavnicu engleskog Sandru Britanci tri puta odbili za vizu jer – NE ZNA jezik

Žena se sada već pita o čemu se tu zaista radi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Facebook printscreen/diario.mx printscreen

Da joj se dogodilo jednom, pa i da čovek pomisli da je neka greška u pitanju, ali njoj se ovog jula to desilo po treći put!

Meksička nastavnica engleskog Sandra Santjago (30) i treći put je morala da kao realnost prihvati bizarnu činjenicu da po standardima Velike Britanije ona ne zna dovoljno dobro njihov jezik da bi dobila vizu.

Miru 11 meseci posle susreta sa SVEKRVOM stalno bolela glava, a onda je zanemela otkrivši šta se dešava

Sandra se već tri godine muči u konzulatu Velike Britanije u Meksiko sitiju da dobije vizu, kako bi se pridružila svom vereniku na Ostrvu. Svako drugo objašnjenje konzulata u Meksiku moglo bi da se “proguta” osim onog koje joj ono i daje – da ne zna jezik koji predaje u osnovnoj školi već sedam godina.

Meksikanka se prvi put za vizu prijavila još 2018. godine kada je trebalo da se uda za partnera Pitera O’Haru. Nažalost, morala je da se zbog turističke vize brzo vrati kući, a onda su je obavestili da nije kvalifikovana da živi na Ostrvu jer je pala na testu iz engleskog jezika.

Advokat Santjagove brzo je reagovao i uložio je žalbu rekavši da je rezultat testa dostigao zadovoljavajući nivo jezika, tako da su odgovori konzulata po njemu – apsurdni. Sandra je pre veridbe bila u Dablinu gde je, pazite sad, usavršavala jezik preko doškolovavanja. Njen partner Piter O’Hara zvao je takođe konzulat tvrdeći da je njeno poznavanje jezika savršeno.

– Ovo nema smisla! Moj advokat kaže da je ovo trebalo da bude veoma jednostavan proces. Čini se da postoji mnogo inkompetencije koje dolaze od onoga ko je trebalo da odobri vizu. Nije efikasno. Sve ovo je bilo zaista stresno, a prijava za vizu nije jeftina. Troškovi su bili 2.300 dolara, plus troškovi za advokata – rekao je O’ Hara.

Sandra je u međuvvremenu odložila venčanje za 2019. godinu. Međutim, tada se dogodila ista stvar – ponovo je odbijena za vizu.

Par je tada odlučio da se venča u Meksiku, kao i da Piter nekoliko puta godišnje po tri nedelje boravi u toj zemlji dok Sandra ne dobije vizu. Sandra zbog koronavirusa prošle godine nije ni aplicirala za vizu, a ovog leta, ponovo je odbijena.

Džordana Adams, advokat koji se bavi imigracijom, izjavila je da odgovor koji je Sandra Santijago dobila nema nikakve osnove.

Sandra i dalje ne želi da javno govori o ovom slučaju kako ne bi dodatno sebi pogoršala šanse za dobijanje vize u 2022. godini. S druge strane, sva je prilika da će se njen suprug Piter trajno preseliti u Meksiko i tako okončati ovu ujdurmu u režiji britanskog konzulata.

– Sandra neće da priča o ovome. Mogu samo da kažem da se već ozbiljno pita o čemu je ovde zaista reč jer njihov rezon oko odobravanja vize nema nikakve logike – kaže Piter za meksičke medije.



Izvor: Independent

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar