Poklonite se šampionu i prestanite da uzdižete Federera: Nole uradio nešto što nije niko u “open eri”

Pritom, ako osvoji US open, Srbin će postati i zvanično najbolji grend slem teniser ikada

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Novak Đoković je šesti put u karijeri postao šampion Vimbldona, i to nakon pobede nad Mateom Beretinijem rezultatom 3:1.

Srbin je u nedelju ispisao istoriju! Stigao je Rafaela Nadala i Rodžera Federera po broju grend slem titula, sada imaju po 20, što već i ptičice na grani znaju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ali, imaće nas as šansu da ih pretekne već na Ju Es openu jer je u sjajnoj formi ove sezone.

Beton je njegova omiljena podoga, a Amerikanci su mu prošle godine ostali dužni jer su ga diskvalifikovali pošto je slučajno lopticom pogodio sudijun koja je pala kada da je snajper pokosio.

Takođe, postao je tek četvrti teniser u istoriji koji je tri puta zaredom osvajao Vimbldon. Posle Pita Samprasa, Bjorna Borga i Rodžera Federera. Samo 10 igrača je uspelo da odbrani trofej na Vimbldonu u open eri. Novak je posle Australijan opena, Rolan Garosa osvojio i Vimbldon i tako postao prvi igrač posle 52 godine koji je osvojio prva tri grend slema u sezoni, pišu Novosti.

Poslednji je to uradio Rod Lejver 1969, tada drugi put u karijeri, nakon 1962. godine. U oba slučaja osvojio je sva četiri Grend Slema u istoj godini.

Preostali igrači koji su u karijeri osvajali četiri Grend slema u istoj godini su DŽek Kraford (1933), Don Budž (1938) i Lu Hoad (1956).

Prošlo je više od 10 godina od kada je jedan teniser pobedio na Rolan Garosu pa na Vimldonu. Rafael Nadal je to uradio 2010. godine, drugi put u karijeri, nakon 2008, dok je Federeru uspelo 2009.

Lejver, Borg i Federer jedini su muškarci koji su postigli prekretnicu u otvorenoj eri. Sada je Novak i to uspeo.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Objektiv.rs, Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar