Francuski general OTKRIO istinu o Srebrenici: “Naser Orić je masakrirao Srbe, video sam masovne grobnice”

On je objasnio i da je Naser Orić ubijao sve Srbe koje je mogao

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Francuski general Filip Morion svedočio je u Hagu u procesu protiv Slobodana Miloševića o zločinima srebreničkih muslimana koje je predvodio ratni zločinac Naser Orić.

– Naser Orić je vodio napade na pravoslavni Božić i razorio je sela tom prilikom, masakrirao sve stanovnike. Zbog toga je došlo do izuzetno visokog stepena mržnje u tom području i na području Bratunca posebno. Celokupno srpsko stanovništvo se bunilo na samu pomisao da bi mogla da se nastavi dopremanje humanitarne pomoći – rekao je general Morion u februaru 2004. godine.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

On je objasnio i da je Naser Orić ubijao sve Srbe koje je mogao.

– Naser Orić je bio jedan ratni komandant koji je vladao, zavođenjem strahovlade na svom području i terorišući samo stanovništvo. Mislim da je on sam priznao da su to pravila koja vladaju u tom strašnom ratu, da on ne može sebi da dozvoli da drži zarobljenike i koliko se sećam, to čak nije ni bio neki način da se traži razlog za ono šta radi. To je naprosto bila konstatacija. On nije mogao sebi da dozvoli zarobljenike. To znači da nisam bio iznenađen kada su me Srbi odveli u jedno od tih sela i tamo sam konstatovao da evakuišu mrtva tela stanovnika koja su bila bačena u zajedničke grobnice. To je bilo jedno selo blizu Bratunca. I shvatio sam zahvaljujući tome, shvato sam do kojeg je to stepena došlo, kako je došlo do tog paklenog spleta okolnosti i o tome se lepo govori, mislim, u Subotićevoj knjizi, o toj krvi i osveti, i shvatio sam da to vodi do situacije za koju sam se lično plašio da bi mogla da se dogodi, da može da se dogodi najgore ako bosanski Srbi uđu u enklavu i uđu u Srebrenicu – rekao je Morion.

Podsećamo, na groblju u Bratuncu danas je služen parastos za 3.267 Srba iz srednjeg Podrinja koje su ubile muslimanske snage tokom proteklog rata, među kojima su i oni ubijeni na Petrovdan pre 29 godina u bratunačkim i srebreničkim selima.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Alo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar