Dijana nije kriva samo za PRISLUŠKIVANJE, evo šta je još omogućavala kriminalcima: Jedno pitanje KLJUČNO

Dijana Hrkalović je osumnjičena da je blisko sarađivala sa kriminalcima Darkom Elezom i Veljkom Belivukom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Bivša državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović aktivirala se na društvenim mrežama postavljajući svoje provokativne fotografije, ali i šaljući poruke sveopštoj javnosti.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Hrkalovićeva je osumnjičena da je blisko sarađivala sa kriminalcima Darkom Elezom i Veljkom Belivukom, kao i da je učestvovala u aferi prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a sada preko Instagrama pokušava da se „opere” pred navijačima Partizana za to što im je uništena tribina, a vođe odvedene iza rešetaka. Uz provokativne fotografije na koje dobija pregršt komentara, poput “prelepa si”, pojavio se i jedan koji upućuje na njenu ulogu u kriminalnoj sferi.

“DIKSI SVE TI JE OPROŠTENO”

– Bravo, Diksi, oprošteno ti je što si nam tribinu uništila, majke mi! – glasi poruka jednog navijača Partizana. Međutim, niko nije očekivao da će mu bivša državna sekretarka, koja je saslušavana nakon pada kriminalne grupe koju je, kako se sumnja, predvodio vođa navijačke grupe „Principi” (nekada “Janjičari”) Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja, na nju i odgovoriti.

– A ko zna, možda se na kraju ipak ispostavi da ja nemam veze sa tim… Čudan je život. Onaj ko stvarno voli, taj ne uništava. Pozdrav za sve “grobare” – napisala je Hrkalovićeva, a na kraju komentara ostavila je crno-bela srca. Ona je u martu ove godine saslušana u prostorijama SBPOK zbog navodne povezanosti sa kriminalcima Darkom Elezom i Veljkom Belivukom, kada je odbila poligrafsko testiranje. Poligraf je odbila i na saslušanju zbog povezanosti sa aferom prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Primetno je i da je Hrkalovićeva izašla iz medijske ilegale, kao i da nesebično deli svaki trenutak iz privatnog života. Nedavno je posetila jedan kozmetički salon, a na Instagramu je objavljen snimak njene posete, što je izazvalo komentare odakle poštenom državnom službeniku 700 evra za ulepšavanje.

IZBEGLA POLIGRAF

Stručnjak za bezbednost Ljuban Karan u izjavi za Objektiv podseća da je Dijana Hrkalović bila na jednoj od najviših funkcija u MUP, i to na mestu državnog sekretara.

– Nikada nisam čuo da se neko ko nije kriv brani ćutanjem i da izbegava poligraf. Više učesnika u nezakonitom prisluškivanju predsednika Vučića tvrdi da je ona naredila prisluškivanje i da su njoj dostavljani rezultati prisluškivanja, a ona ćuti. Ima li elementarne logike u tome da se sada ispostavi da nije kriva? Taman posla. Ona je odgovorna i samo je pitanje zašto je to rađeno i ko je nalogodavac, a ona to zna i ne želi da kaže. Ne može da bude prisluškivanje krajnji cilj, to je sredstvo za špijunažu, pripremu atentata ili prevrat u državi – objašnjava Karan.

On dodaje i da njena krivica nije samo prisluškivanje nego omogućavanje kriminalcima da koriste resurse MUP kroz važne informacije, policijsku zaštitu i sabotiranje istraga.

– Svašta je moguće, jer pitanje je da li je mafija izvršila dubok prodor samo u MUP ili i u druge državne institucije, pre svega u tužilaštvo i sud. Ne bi bilo prvi put da se čudimo nekim sudskim odlukama – smatra Karan.

KO JE NJEN NALOGODAVAC?

Prof. dr Miroslav Bjegović, specijalista za terorizam i organizovani kriminal, navodi da javnost Srbije pre svega očekuje imena odgovornih u aferi prisluškivanja, jer to pokazuje pravnu i odgovornu državu u kojoj nema zaštićenih.

– Uloga državne sekretarke i njena odgovornost, prvenstveno objektivna i komandna, nedvosmislena je, iako ona misli da je samo izvršavala naređenja pretpostavljenog i da zato ne snosi odgovornost. Upravo celu Srbiju interesuje ko joj je izdavao ovakva naređenja koja ugrožavaju bezbednost predsednika Srbije i prete državnim udarom, veza sa narko-mafijom, čiji su ovo antidržavni interesi i ko je nalogodavac? Ako se ovi odgovori ne reše i ne predoče javnosti, oni mogu ozbiljno da uzdrmaju aktuelnu vlast na prolećnim izborima, što jeste cilj inostranog faktora i dovođenja njima podobnih – zaključuje Bjegović.

PIŠE: EKIPA OBJEKTIVA

OVU I OSTALE AKTUELNE PRIČE ČITAJTE U ŠTAMPANOM OBJEKTIVU ZA 8. JUL

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar