Istraživanja otkrivaju: Zbog čega je veoma VAŽNO da svaki dan pevate USPAVANKE bebi?

Uvek se trudite da pevate iste uspavanke

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/ cookie_studio

Nema bebe koja se ne uspava posle nekoliko trenutaka kada joj pustite uspavanku.

Bilo koju uspavanku da sluša, veoma brzo će utonuti u san.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Osim toga što bebe jednostano vole uspavanke, zašto je još bitno da ih pevate svakog dana?

Bebama je veoma važno da slušaju uspavanke, ali i da ih peva njima draga osoba.

Jedno istraživanje se bavilo ovom temom i proučavalo je kako deca reaguju na različite pesme pre spavanja. Ono što su istraživači otkrili, jeste da bebe najbolje reaguju upravo na zvuk uspavanki. Nesumnjivo je to da ih uspavanke i te kako smiruju i da snižavaju nivo stresa kod njih.

Foto: Freepik/user18526052

Istraživači su došli do još nekih zaključaka, a to je da uspavanke usporavaju rad srca deteta, što utiče na mirno i duboko disanje i to ih dodatno smiruje. Uspavanke su odličan način da smirite bebu jer se njihova melodija ponavlja, lagana je i opuštajuća.

Danas postoje razne uspavanke koje jednostano možete pustiti svom detetu da ih sluša. Međutim, dodatna prednost je ako uspavanku pevaju roditelji ili poznate osobe na čiji se glas beba navikla i zbog kojeg se oseća sigurno.

Foto: Freepik/shurkin_son

Osim što smiruju bebe, uspavanke povezuju osobu koja ih peva i bebu, smanjuje se nivo stresa kod beba i kod osobe koja ih peva, produbljuju disanje bebe i omogućavaju bolji san. Ako se ne sećate tekstova uspavanki, možete i izmisliti neku. Ne zaboravite da je jedino važno da beba čuje vaš glas, reči joj nisu toliko bitne. Ipak, beba će mnogo bolje reagovati na uspavanku koja im je poznata, pa probajte da uvek pevate iste.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, yumama.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar